4 Haziran 2007 Pazartesi

Google

Google hizmetlerinden kaçını kullanıyorsunuz? Ben kullandıklarımı sayayım. Arama motoru, Gmail, Blogger, YouTube, Takvim, Picasa, Earth, Maps, Alerts, Analytics, Belgeler, Not Defteri, Masaüstü Arama ve bazen Reader. Ne korkunç değil mi?
Google'ın her hizmetinden memnunum. Ancak bu kadar çok şeyin tek elde toplanması, korkutucu bir hal almaya başladı. Bu adresteki yazıda Google'ın tüm satın almaları mevcut. En önemlilerini sayacak olursak, 2004te Picasa'nın alımıyla başlayabiliriz. Picasa bir görüntü düzenleme yazılımı. Urchin, Mart 2005: Şimdiki adıyla Google Analytics, web sitelerindeki ziyaretçi trafiğini kaydediyor. Writely, Mart 2006: Belgeler hizmeti, web üzerinden çeşitli ofis dosyalarını oluşturmanıza yarıyor. YouTube, Eylül 2006: Söze gerek yok. Doubleclick, Nisan 2007: Google Adsense neredeyse rakip olan doubleclik şirketini satın aldı. Panaromio, fotoğraf paylaşma sitesi.
Öyle iz bırakır bir durumdayız ki. Gmailden e-postalarımızı okuyor, Google'dan ilgi alanımıza giren konularla alakalı arama yaptırıyoruz. YouTube'dan hoşumuza giden videoları izliyor, Earth'ten evimizi, işyerimizi işaretliyoruz. Gideceğimiz adrese Maps'ten bakıyor, günlüğümüzü Blogger'da tutuyoruz. Hani Google bunları kötü niyetle kullanacak olsa (ki belki kullanıyorlardır) Horatio'nun kim olduğu açık seçik ortada. Sanki küçük bir ilçede yaşıyormuşsunuz gibi. Herşeyiniz biliniyor.
Yakında Google Internet'in tamamına sahip olacak, göreceğiz günümüzü.

3 yorum:

Herbert dedi ki...

yeni skynet google mıdır dersiniz

Herbert dedi ki...

şunu da belirtmeden geçemicem gugıl feedburner'ı da aldı, onu da beleş yapar umudundayız

Horatio dedi ki...

evet, yeni skynet google. :D haklısınız feedburner'ı unutmuşum...