25 Eylül 2007 Salı

Yol Notları

Arabayı Kayseri havaalanına park edip ücreti peşin ödedim. 1 günlük otopark bedeli 24 YTL.Nevşehir ve yöresindeki turistlerin kaçış güzergahı Kayseri havaalanı..Japon turistler çoğunlukta..İspanyollar ve İngilizler de var..Elimde Haruki Murakami kitabı,etrafımda Japon turistler.."Meraba ben de sizin en meşhur yazarınızı okuyorum" demek istedim,vazgeçtim sonra..Biniş kartını kitap ayracı yapıp uçağa bindim.Her zamanki gibi koridordayım..Daha iyi..Hem yan koltuktakilerle hem de diğer taraftaki koridor koltuğu sahibi ile muhabbet için ideal..Otobüs yolculuklarında yanımdaki ile tek kelime konuşmazken uçaktaki değişimi anlamak zor..Çok mu cosmopolitim ne!!
İskoç bir çift var yanımda..Emekli ikisi de.Glasgow'dan gelmişler,Konya-Ürgüp gezmişler,çok sevmişler,people are very kind,delicious food vs..Türkiye ve İskoçya,ne iş yapıyosun filan derken İstanbul'a indik..Vedalaşıp beni Taksim'e götürücek Havaş'ı buldum..
Sonrası 1 günlük klasik bir İstanbul seyahati..
Yemek,alkol,toplantı,kargaşa,stres,taksi,E-5,son anda yetişilen uçak ve geri dönüş..daha fazlası değil..

6 yorum:

Herbert dedi ki...

bu hala o Haruki Murakami mi başka Haruki Murakami mi

Mr.TGM dedi ki...

yazar aynı,kitap farklı..

erdemo dedi ki...

yazık sana hakkaten be, cok zor sizin bu iş ben sana söyleyeyim. nasıl katlanıyorsun bilmem, belli bir yerden sonra hayat tarzı oluyor heralde , öyle mi?

Mr.TGM dedi ki...

Erdemo aslında bunlar işin güzel tarafları sayılır..ama dediğin gibi hayatımız işimiz sonuçta:)

Unknown dedi ki...

Kolay gelsin. Geziyorsun. Yasiyorsun. Askerlik subemden ogrendigime gore 13 Agustos 2008'e kadar tecilliyim. Demektir ki buyuk ihtimal dedigim tarihlerde oralardayim. Bir ara msn'de gorursem konusuruz.

Yukio Mishima. Yasunari Kawabata. Shusaku Endo. Kenzaburo Oe. Belki sonra da Osamu Dazai. Baska kim var ogrendin mi Japonlardan, sayin?

Horatio dedi ki...

işiniz ne ilginç. hem turist gibi dolaşıp hem de para alıyorsunuz.