3 Eylül 2007 Pazartesi

Eurobasket 2007


Eurobasket 2007 bu akşam İspanya'da başlıyor.Türkiye C Grubu'nda Litvanya,Almanya ve Çek Cumhuriyeti ile oynayacak.İlk maç bu akşam Litvanya ile TSİ 21.30'da.Turnuvayı Türkiye'den NTV veriyor.
10 takımın şampiyonluk iddiası var.İspanya ve Yunanistan favoriler.Bence de İspanyollar kendi ülkelerinde bu turnuvayı alır.
Tahminim Türkiye ilk sekize zor girer.Hazırlık maçlarında organize takım görüntüsü vermedik.Guard mevkinde ciddi sıkıntılar gözüküyor.Fizik olarak bu pozisyonda oynayan Engin ve Ender yetersiz kalıyor.Hakan Demirel'den bahsetmiyorum bile.
Bunun dışında hücumda Mehmet Okur'u pivot olarak kullanmak da saçma.Adam NBA'de bütün sezon dış uzun olarak oynadı ve All-Star oldu.Hızlı hücum etmeyi ve adamları doğru yerde kullanmayı öğrenmemiz gerekiyor.
Neyse bu kadar karamsar olmayalım.Bu adamların ne yapacağı belli olmaz.Geçen sene Japonya'da gördük olanları.
İzlediğim maçların yorumlarını yazabilirsem yazıcam.
Şimdi hava durumu.

3 yorum:

dodo dedi ki...

şimdi sayın TGM çok güzel yazmışsınız da, mehmet okurun pivot mevkiinde alternatifi var mı? Ermalı mı oynatacaksınız Fatihi mi? Asımı mı?
Adam rakipsiz. Başka oynayacak adam yok o pozisyonda. İlaveten takımda dış uzun mevkiinde kendisine de bir ihtiyaç yok zaten

Unknown dedi ki...

I think the same..
Gerardo

Horatio dedi ki...

Hello Gerardo,
would you like to have another cup of Turkish coffee? :)