10 Eylül 2007 Pazartesi

Salaşşşş!

Karaköy Balık Pazarında, balıkçıların arasında kalmış, pişmiş balık servisi yapan bir yer var. 4-5 ufak masa ve etrafında tabureler var, pek rahatsız. Zaten yemek de bağırış çağırış geçiyor mekanın balık pazarında göbeğinde olmasından dolayı. Karşınızda Galata Köprüsü ve Haliç, Tur-Yol'un vapurları gelip gidiyor. Hemen önünüzde balık pazarını turlayanlar ve şaşkınlıkla dolanan turistler var. Mekan kimisinin ilgisini çekiyor, güçlükle anlaşıp sipariş veren çıkıyor arada bir. Hamsi, palamut ve istavrit var menüde. Balığın yanına roka, soğan-maydonoz karışımı getiriyorlar. İsteyen ekmek arası da yiyor. Bir de acılı şalgam söyledim mi, demeyin keyfime. Abartı dekorasyonlu, "valet parking"li lüks balık restoranlarından çok daha lezzetli bu ufak yer.

6 yorum:

Wuthering dedi ki...

zaten ne hikmetse, genelde boyle salas ve goruntusu hic de ic acici olmayan mekanlarin yemekleri pek bir lezzetli olur.. bknz tantuniciler..

dodo dedi ki...

aman bayılırım tantuniye,
mersinde olsaydık da cğerci bahattinde yeseydik şimdi birbuçuk "biftek"

melontheroad dedi ki...

salaş balıkçılara katkım olsun:
1)Küçükyalı balıkçısı
2)Erguvan
3)Kandilli Balıkçısı (pek salaş değil ama çok pahalı değil,manzara için değer)

Wuthering dedi ki...

oooo :) dodo o zaman sen bir de muftu koprusunun oradaki memos tantuniyi dene bence.. ahh ahh.. muhtesem.. :) bak yaa simdi canim istedi.. :)

dodo dedi ki...

giderek acıkıyorummmm,
amasyada bulunur mu acaba ne dersin :)

Wuthering dedi ki...

:)) sanmiyorum.. ya da bulunsa da, yemen ne kadar hayirli olur ondan emin olamiyorum :))

en iyisi mekaninda yemek boyle seyleri.. ne yalan soyleyeyim ben de aciktim :)