12 Eylül 2007 Çarşamba

Ne garajmış bee!

Türkiye'nin önemli bir sorununun sebebini -ve dolayısıyla çözümünü de- bulmuş bulunuyorum. Bizim niye değeri milyarları bulan icatlarımız yok, bizim gençlerde niye girişimcilik ruhu gelişmemiş, girişimler niye başarısızlıkla sonuçlanıyor? gibi soruların cevabı şu: BİZİM APARTMANLARDA GARAJ YOK.
Bakın en son başarı hikayesine, master yapmaya Amerika'ya giden Serhat Pala, evinin garajında kurduğu TestCountry firmasını 3 yılda 10 kat büyütmüş, ödül kazanmış. Serhat kardeşimiz, herkesin evinde yapabileceği testleri (hamilelik, drug-test, DNA vb.vb.) internet üzerinden satan bir websitesi kurmuş, cirosu 2,5m USD'yi aşmış.
Bilindiği gibi Windows, Google, YouTube, Apple filan hep kurucularının evindeki garajda başladı. Acilen eve bir kapalı garaj yaptırıyor ve bu konuda devletten yardım bekliyorum. Açın Türkiye'nin önünü. O zamana kadar Tepebaşındaki katlı otoparktayım. Beklerim.

7 yorum:

Herbert dedi ki...

huhahahahah koptum
bi sorun var diyodum ben de, garajmış demekki

Wuthering dedi ki...

hahahaha :) iyiymis yaa..

melontheroad dedi ki...

her şeyi devletten beklememek lazım

Adsız dedi ki...

Merhaba, Ben konuda bahsi gecen Serhat. Hakikaten komik bir yorum olmus ama aslinda dogruluk payida yok degil. Bizim burda ki evde garaj olmasa idi, cidden baslamam cok zor olurdu.

Horatio dedi ki...

Serhat gerçekten tebrik ederiz. Tabii garaj işin şakası ama seninki de dahil olmak bütün başarı hikayelerini yaratmak hiç kolay değil diye düşünüyorum. 1 başarının yanında 1000 tane failure story vardır herhalde.
Tekrar tebrikler. Zahmet edip yorum yazdığın için de teşekkürler.

Herbert dedi ki...

Ne bilelim gerçek Serhat Pala olduğunu? Birkaç bedava test numunesi ikna edebilir mesela bizi :)

Adsız dedi ki...

Horatio tesekkur ederim. Dedigin gibi kolay olmadi . Ne yazik ki Turkiye'de uc degisik is denedim gecmiste, hic biri olmadi. Garaj eksikligi disinda girisimciligin destegi icin Turkiye'de yapalabilecek cok sey var gercekten.

Herbert ne numuneler lazim?