15 Mart 2007 Perşembe

İskender

Bugün eve çook acıkmış olarak geldim ve iştahla buzdolabını açtım. Evet, iki gün önce aldığım hazır döner yerinde duruyordu. Üst rafta duran salçayı gördükten sonra "acaba" diye düşündüm, "acaba iskender yapabilir miyim?" Hemen diğer malzemeleri kontrol ettim. Yoğurt var, pide yerine geçebilecek ufak ekmekler var. Ne duruyorum, iskenderi hazırlamaya başlayayım.

Önce sosu hazırladım. Gayet basit, salça suyla karıştırılıp istenilen kıvama getirilir. Zeytinyağlı tavaya boşaltılır, kaynayana kadar karıştırılır. Sonra hazır dönerleri, kare kare keserek diğer tavaya attım. Dönerler ısınadursun, ekmekleri parçalayarak tabağın tabanına yerleştirmeye başlayalım. Dönerleri tavadan alıp ekmeklerin üstünün tamamını kapatacak şekilde yerleştirelim. Daha sonra kaynamış sosumuzu dönerlerin üstünde gezdirelim. Tabağın kenarına biraz da yoğurt koyalım. İşte sonuç:

İskenderim o kadar lezzetliydi ki, fotoğrafını çekemeden hepsini indirdim mideye. Ayşe's World'den öğrendiğime göre yemek yapan erkek seksi oluyormuş. İskender yapmak seksiliği öldürür mü acaba?

4 yorum:

daphnevega dedi ki...

:) İskenderin kendisini göremesem de tebrik ediyorum, anlatımdan gayet açık şahane bir şey ortaya çıktığı. Hatta var ya iskendercilerdeki o coss diyen tereyağından bile yapmak mümkün :) Kaç zamandır iskender istiyordu canım zaten, hiç iyi olmadı bu şimdi gece gece:)

Herbert dedi ki...

İyi sıyırmamışsın tabağı, arkandan ağlar. Meraba ayşeee

Mr.TGM dedi ki...

tabağı iyi sıyırmış da öyle iskender tabağı mı olur yahu??
pilav üstü döner tabağı olmuş o:)

Horatio dedi ki...

Ayşe; Seksi miyim değil miyim onu öğrenmek istiyorum ben. :))

Mr.TGM; bu tabak sizin Yarıkkaya'da gittiğiniz esnaf lokantalarındaki tabaklara benzemez. :)