6 Mart 2007 Salı

Çekiyoruuum

2005 Nisan'ında 3-4 aydır fotoğrafçılık kurslarına giden kardeşimden etkilenmiş olacağım ki HP marka nişan al ve ateeeeş şeklinde çalışan fotoğraf makinemi değiştirmeye karar verdim. Yine dijital ama bu sefer elle yapılan onlarca ayarı bulunan bir makine olan Canon A510 aldım. O hevesle bir de üçayak aldım hatta. Sonra her çeşit fotoğrafcılık dergisi. Okudukça merakım artıyor. Merakım arttıkça okuyorum. Yok diyafram değeri yok zaman değeri wide-tele öğrenip duruyoruz. O hevesle birkaç ay, fotoğrafçı olacağım havasına girmiştim.

Aşağıdaki bu fotoğrafı bu gece çektim. Objektif aya yakınlaşabildiği kadar yaklaşmış. F değeri 5,5, shutter speed 1/100. Fotoğrafı çekerken elim makineyi titretmesin diye, 2 saniye geç çekmeye ayarladım. Sonuç hiç fena değil.


Pazar akşamı inanılmaz bir yağmur vardı İstanbulda. Sürekli şimşek çakıyordu. Acaba bir şimşek fotoğrafı çekebilir miyim dedim kendi kendime. Başladım deklanşöre basmaya. Şimşek çaktığı anda fotoğraf çekebilecek kadar süper reflekslerim olmadığından. Shutter speed'i 15 saniyeye ayarlayıp arka arkaya onlarca fotoğraf çektim. Sonuç hüsran. Aşağıda o gecenin en iyi fotoğraflarını görüyorsunuz. 1. fotoğrafta şimşek filan yok, 2. fotoğrafta şimşek bulutların arkasında kaldığından sadece parlaması görünüyor, 3. fotoğrafta miniminnacık elektrik atlamaları görünüyor. 4.de yine parlama.

Makineyi aldıktan 3 ay sonra hevesim tamamen kayboldu. Ne maymun iştahlıymışım diye düşündüm. Makinenin manuel ayarlarını da yukarıdaki fotoğraflardaki gibi arada bir kullanır oldum. Tam otomatik neyimize yetmiyor canım.

4 yorum:

Herbert dedi ki...

Fotoğrafla ilgilenen blog üyesi başka biriydi diye biliyodum ben ?

dodo dedi ki...

Türk gibi başladı lakin İngiliz gibi bitiremedi muhterem :)

Bitirecek bu atalet onu

Adsız dedi ki...

evet bende fotoğrafla ilgilenen blog üyesini başka biri olarak bilyordum ama...

melontheroad dedi ki...

bu blogda kimlikleri saklamaya hayır