30 Aralık 2009 Çarşamba

Öz Kilis Kebap ve Lahmacun Salonu

23 senedir aynı yerde olmasında karşın sadece mahalle sakinleri ve müdavimleri bilirmiş burayı. Önce 2007'de blog dünyasında hafif hafif duyulmuş, 2009 başında Vedat Milor'un Milliyet'te yazması ve NTV'deki programında bahsetmesiyle patlama yapmış. Bana ancak bu hafta kısmet oldu.

Gayet sıradan bir mahalle kebapçısı olan Öz Kilis'teki ayinimize sarmısaklı lahmacun, içli köfte ve gavurdağı salatası ile başladık. Herkesin öve öve bitiremediği sarmısaklı lahmacunu ben pek beğenmedim. İçli köfte sıradandı. Gavurdağı'nı çok beğendim, özellikle cevizi fazla koymaları hoşuma gitti.

Oruk kebabı, fıstıklı beyti, çapraz olan küşleme

Ana yemek olarak karışık ızgara söyledik. Yine herkesin beğendiği Oruk Kebabı çok kuru geldi, fıstığını da çok fazla koymuşlardı. Ancak fıstıklı beyti ve küşlemeye diyecek şeyim yok. Özellikle küşleme inanılmaz lezzetliydi.

Mekan sahiplerinden Hasan Usta, bize inanılmaz bir ilgi gösterdi. Her yiyeceği beğenip beğenmediğimizi sordu, fazladan birer çay daha ısmarladı. Bunu ODTÜ mezunu olduğumuzdan, işimiz ya da ödeyeceğimiz para için değil, 150 TL'lik bir fotoğraf makinesi ile Ayşe's World tarzı fotoğraf çektiğimiz için yaptı.

Tatlı olarak künefe yedik, olağanüstü güzel olduğunu söylemem.

Fiyatlar mahalle kebapçısının biraz üstüne çıkmış muhtemelen popülerliği arttığından, ancak öyle abartılı değil. Biz yukarıdaki menüye ayranla birlikte adambaşı 30 TL ödedik.

Eve dönüp İnternetteki yorumları okuduğumda burada yiyebilmek için zaman zaman 1 saat sıra beklendiğini okudum.

Sonuç olarak, evet kesinlikle gidilmeli ve yiyeceklerinden tadılmalı bir yer burası ancak o kadar da abartmayalım derim.

Öz Kilis Kebap ve Lahmacun Salonu, Hırka-i Şerif Caddesi, Bedrettin Simavi Sok. No:5 Yavuzselim / Fatih

Not: Bakalım Taksim'de bu sene hangi milletten kadınları taciz edeceğiz? Herkese mutlu yıllar!

3 yorum:

hirondelle dedi ki...

arkadaşım övdün mü yerdin mi belli değil. gel ben seni güngören fırınlı kasaba götüreyim.

Horatio dedi ki...

ne zaman gidiyoruz güngörene?

hirondelle dedi ki...

whenever you want. bizim karaköy işi noldu? sakallı mekan sahibi bizimle de ilgilenecek değil mi?