2 Şubat 2007 Cuma

Harry Potter and the Deathly Hallows


Sonunda son kitabın çıkış tarihi belli oldu: 21 Temmuz. Star Wars Episode 3 kadar olmasa da tarifsiz duygular içindeyim :) Yani bir yandan sabırsızlıkla okumak istiyorum bir yandan son kitap olmasının burukluğu var. Ama olsun çıksın da okuyalım. Amazonda şimdididen 13 Pounda ön sipariş var ama sorun o tarihte nerede olacağımı bilmiyor olmam. Neyse bir yolunu bulurum ben.


Kitapta cevap bekleyen o kadar çok soru var ki : Dumbledore'a ne oldu, Snape hakikaten hain mi, Malfoy denen tekne kazıntısını yağlı kazığa oturtacaklar mı, Neville ve Luna kopup da gelebilecek mi artık, Sirius Siriusluğunu gösterip dönebilecek mi, oluşan aşk dörtgeni mutlu sona ulaşacak mı ve en önemlisi sık sık kulağa çalınan dedikodularda duyulduğu gibi ana karakterlerden biri ölecek mi ( sözüm sana Rowling, eğer Lupin veya Hermione ölürse, bakın buraya yazıyorum, yıkarım buraları enginlere sığmam taşarım :). Hepsini cevaplayabilmek içİn 10 fasikül halinde çıkması lazım kitabın. Ama Rowling o kadar da kalın olmayacağını açıkladı. Kitabın ismiyle ilgili de bir sürü spekülasyon var. Kimisi hallow takdis manasında diyor, öbürü aziz manasında. Çıksın artık yoksa millet zıvanadan çıkacak.

13 Temmuzda da serinin 5. si The Order of Phoenix'in filmini izleyebileceğiz (benim 6 kitap arasında en sevdiğimdir, ehem ehem :). Gerçi Harry Potter'da kitabın tadı doğal olarak hiç bir zaman filmlere taşınamıyor, o kadar detayı 2 saate sığdırmak imkansız çünkü. Ama yine de filmleri de bayıla bayıla izliyoruz. Resmi fragman şöyle :



Ben şahsen heyecanla bekliyorum, sanırım beatrix rolünü Helena Bonham Carter oynayacakmış. Çok başarılı bir seçim zannımca.

Bu arada filmelerin Harry si daniel, oynadığı bir tiyatro oyunu için çıplak pozlar vermiş, öldüm gülmekten. Dünün sümüklü harry si büyümüş de parçala behçet olmuş, aman da aman..

4 yorum:

melontheroad dedi ki...

Filmdeki çarıkları yapan adam Kahramanmaraş'ta,ben gittim gördüm...

Horatio dedi ki...

Herbert efendi, bizi de Hayri Pıtır'cı yaptın sonunda.

Adsız dedi ki...

Tüm merak ettiklerimi yazmışsın teşekkür ederim.
Aynı duyguları paylaşıyorum.
Bana göre de en iyisi 5.si

e.

Herbert dedi ki...

Sağol e. bekleyelim bakalım heyecanla