20 Şubat 2007 Salı

Borat!


İzlememek için kendimi tuttuğum filmi sonunda izledim. İyi ki de izlemişim. Etraftan duyduklarımdan çok farklı bir filmle karşılaştım. Borat, kesinlikle Kazakistan'la dalga geçen bir film değil. Kazakistan filme kurban edilmek için seçilmiş rastgele bir ülke, Kazakistan yerine Türkiye de olabilirdi, Ruanda da. Film Sacha Baron Cohen'in söylediği gibi Amerikalılarla da dalga geçmiyor bence. Borat'ı anlamı olmayan birbirinden iğrenç skeçlerin arka arkaya montajlandığı bir komedi olarak değerlendirmek en iyisi. Ama tüm bunlara rağmen çok güldüm!
 
Kazak gazeteci Borat'in Amerikan halkının yaşamına dair belgesel çekmek için çıktığı yolculuğu anlatan filmde bazı sahneler gerçekten mide bulandırıcı ve komik değil. Borat'ın yapımcısı Azamat'la otel odasında kavga ettiği sahne örneğin. Bu sahnede Borat duştan çıkar ve Azamat'i çıplak bir şekilde Borat'ın Baywatch dergisini okurken yakalar (Azamat'ın o sırada ne yaptığını ortaokul ve liseye giden okuyucularımız için yazmıyorum). Buna çok sinirlenen Borat, Azamat'la kavgaya tutuşur. Altalta üstüste yuvarlanırlar çıplak olarak. İşte bu sahneler sağlam mide gerektiriyor çünkü Azamat 3 katman göbekli, bol kıllı bir insan. Kendisini bütün doğallıyla seyretmek mide istiyor.
 
Diğer taraftan çok komik bölümler de var, Borat'ın Pamela Anderson'la Kazak geleneklerine göre evlenmeye çalışması bunlardan biri. Pamela Anderson'un imza gününe giden Borat, elindeki işlemeli çuvalla Pamela'ya evlenme teklif eder ve geleneklere göre onu çuvala sokarak kaçırmaya çalışır. Ayrıca Borat'ın erkeklerle selamlaşırken onları öpmeye çalışması, Amerikalıların da bundan ısrarla kaçınması, Central Park'ta Azamat'la çamaşır yıkamaları, otelin asansörünü odası zannetmesi bence çok komikti.

Bir de hem komik hem mide bulandırıcı sahneler var. Ama onlara hiç değinmeyeyim. En iyisi siz kendiniz izleyin. Bu filmi sinemada filan değil ama 5 liraya DVD'sini alarak, ya da internetten indirip izlemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok: