15 Ocak 2010 Cuma

ejderhanın gözleri

Audio book turumuzda yeni durak. Stephen King sevmem, seven sevsin, sevgi. Ama bu kitabı çocukken evdeki kitaplıkta bulup okumuştum, sonra bir daha bir daha okumuştum. Stephen Amca'nın hikayelerinden korkan kızı için yazdığı bir masal. Bildiğin masal. Ama seviyorum ben nedendir bilinmez. Önce adı peçeteler olacakmış, daha iyi olurdu. Kulede geçen kısmını özellikle severim. Bir de çok şahane bi kötü adam olan flagg var. Audio bookunu görünce üstüne atladım tabi bu sebepten. Ama bu kadar light listening yeter, bu bitsin sırada varolmanın dayanılmaz hafifliği var.

4 yorum:

daphnevega dedi ki...

Nedense aklımda Ejderin Gözleri diye kalmış bu kitap. Babam Stephen King fanatiği. Orta okula başladığım zaman kitabı vermişti bana, artık Stephen King'e başlama zamanın geldi demişti. Hala çok iyi hatırlıyorum iç kapakta "Naomi'ye" diye bir not vardı, kızıymış. Kitapta bir köpeğin öldürüşüne dair bir şeyler vardı. Acaba ben mi düşüne düşüne onu öyle korkunç bir hale getirdim yoksa gerçekten o kadar dehşet verici miydi o sahne bilmiyorum, sen söyle :) En çok etkilendiğim kitaplardan biridir.

İyi beceriyorsunuz valla Herbert Bey bu audio işini, ben Almanca cdlerini bile konsantre olup dinleyemiyorum yolda.

silgi dedi ki...

ortaokulda okumuştum, o günlerden beri turp yeme konusunda tereddütlerim var.

Herbert dedi ki...

köpek kısmı yeni geçti, hani iyi değil tabi de şimdi okusan çok vurmazmış :) Dinliyoruz mecburen başka türlü trafikte balataları sıyırıcam :)

ben çocukken de kızmıştım o adama yenmez mi mis gibi turp diye, yenmez mi.

kip dedi ki...

varolmanın dayanılmaz hafifliği de ağır gelecek bir kitap değil.. sana mein kampf, ulyses fln lazım..