2 Temmuz 2007 Pazartesi

nereden nereye

Ben ergenken evimiz hollywoodda izlenirdi. Asıl ismi beverly hills doksanbinküsür bir şeylerdi ama aklımda tutamadım pek. Öyle telefon numarası gibi dizi adı olmaz. Evimiz hollywodda ne güzel halbuki, hem lojistik hem fonetik. Orada brenda vardı, tam yolluydu, her kapıya bir çomak sallardı. O yüzden de başı bir türlü beladan kurtulmadı da diziden bile atmışlardı bunu. Bir de kardeşi brendon vardı, yıllar boyu aynı hamam tası saç modeli ve ayaz yemiş bekçi kulağı gibi buruşuk suratıyla oynadı o dizide. Tabi dona da vardı. Yontulmamış tomruk kadar yeteneği bile olmasa da, babası dizinin yapımcısı olduğu için sevgi pıtırcığı gibi oradan oraya koşar dururdu. Bir de o yaşında kafam kadar silikonları vardı ama daha biz toyduk anlamazdık. Pek kimse adam olmadı o diziden, luke perry bir iki filmde oynadı ama sonra o da emekli olup bahçede domates yetiştirmeye başladı.Ben biraz palazlandığımda ise dawson’s creek başladı. Ana karakter dawson, insanın sinirlerini hop hop hoplatan mıymıntı bir kıtipiyoz olsa da diziyi epeyce seyrettim. Joey potter’ı ağzımın kenarından bir damla salya akarak seyrederdim. Ne bileyim büyüyüp de tarikat lideriçesi olacağını. Pacey dawson joey saatlerce alakasız konularda konuşurlardı, belki de o yüzden severdim. Bir de jenn vardı ki tam femme fatale. Dizi karakterleri arasında her türlü aşk permütasyonu denenmişti. Hatta olasılıklar tükenince taze kan olarak eşcinsel karakter jack eklenmişti. Dizinin müzikleri fena değildi ama. Daydream believer ve say good night not good bye’ı ilk burada duymuştum. Bir de final bölümü yüreklerimizi parça pinçik etmişti. neyse konu sündü yine, ben aslında dawson’s creek deki bir sahneden bahsedecektim. Bu sahnede sümsük dawson bir film eleştirmeniyle sohbet ederken herkesin mutlaka, ne kadar alakasız ve uyduruk olsa da defalarca izlediği, sevdiğini başkalarına itiraf edemesen de her izleyişinde huzur bulduğu bir film vardır demişlerdi. Üşenmedim, aradım buldum (bu internet ne şahane bir şey)

Amy: Oh, sure I do. I know everything about you. What is your favorite movie of the last couple years off the top of your head. Don't even think about it.

Dawson: Run Lola run.

Amy: Liar! That's the movie you whip out to show people how cool you are! I'm not interested in cool. I'm interested in the movie that made you cry and you have no idea why. I'm interested in the movie that you're embarrassed to tell your friends you went to go see on opening night. Want to know what mine is?

Dawson: Please.

Amy: Hardball. Keanu Reeves coaches this inner-city little league team and, in the process, changes their lives for the better. I lost it. I mean, I cried like a baby. I saw it in the theater 5 times.

Dawson: That explains that, then.

Amy: What?

Dawson: Why your boyfriend dumped you. You're a sentimental drama queen with really crappy taste in movies.

Amy: Wow! What is your name, little man?

Dawson: Dawson. Dawson leery.

Dawson: By the way, mine is road house... with Patrick Swayze? I've seen it, like 37 times. Every time it's on TV, I have to watch it all the way through. I own the tape. I love it. I have no idea why.

Amy: Ha ha ha! That's a good one. Come on.

Ama bu postun konusu sevdiğiniz ama anlatmadığınız filmler de değil. Onlardan şurada biraz bahsetmiştim. Asıl bahsetmek istediğim bunun şarkı versiyonu. Çok kaliteli veya çok özel olmasa da sebebini bilmeden hep sevdiğiniz şarkılar (evet biraz alakasız bir yerden başlamışım anlatmaya ama dünya bir toz bulutuydu diye de başlayabilirdim, dua edin).

Benim için o şarkılardan biri: Protocol – Where is the pleasure with you

Protocol, ingiliz bir pop rock grubu. Öyle yeri yerinden oynatmadılar, hatta bir albümleri bile yok. Yayınlanmış tek şarkıları bu. 2006’da birkaç kere radyoda dinleyip vurulmuştum. Melontheroad sağolsun bulmuştu şarkıyı bana. O zamandan beri döner döner dinlerim. Hatta o tarihten beri, telefonum neredeyse hep bu melodiyle çaldı. Biraz duran duran biraz aha bir şarkı. neden bilmiyorum ama seviyorum.

Biraz araştırdım, bu şarkı çıktığında grup da iddialı çıkmış. "We want to make pop music cool again," falan demişler. Ama sonra tıss. Şöyle bir adresleri var www.myspace.com/protocol. buradan birkaç şarkıları, canlı performansları vs. izlenebilir. Canlı performans dediysem üniversite dönemlerinde gittiğimiz limon barın biraz hallicesi bir yerde kaydedilmiş. Buradaki şarkıların hiç biri bir şey ifade etmedi bana. Yine de Where is the pleasure ille de Where is the pleasure.

4 yorum:

Horatio dedi ki...

yahu ben niye böyle dizileri izleyemiyorum.

Herbert dedi ki...

büyüyünce olur

melontheroad dedi ki...

her eve lazımsınız herbert bey...

Mr.TGM dedi ki...

Dawson's Creek'in yerli versiyonu çıkmış Kavak Yelleri diye..