16 Şubat 2008 Cumartesi

pişmanlık ve kuru pasta kutusu

Biliyorsunuzdur mutlaka, kuru pasta sadece bize özgü bir hamurişi. Kurabiyeydi makarondu falandı filandı var dışarıda ama esas kuru pasta bir tek bizde sanırım. Zaten şu ülkede kuru pasta sevmeyen insan da varsa ben henüz tanışmadım. Hele bir de o tuzlusunun içine kırmızı pul biber koyulanı var ki, adını dağlara yazarım. Fakat ne hikmetse pek öyle canımız çektikçe almayız da Pe Re Ja kolonyanın kader ortağı olarak ancak ziyarete giderken sardırırız 750 gr. Lafı getirmek istediğim nokta da bu, yeri geliyor insanın basireti bağlanıyor şunu bile almayı unutuyor ziyarete giderken. Halbuki iyi de gider tuzlusu biranın yanında. Yani diyorum ki pişmanız kusura bakmayın.

7 yorum:

Esin dedi ki...

adamlar islerini biliyor, aslinda o kadar cok yag var ki, ama lezzetli de oluyor. Metrolarda acilan kara tren'nin cevreye yaydigi koku da tahrik edici ama gozumun onune o pastalarin yapilirken icine koyulan kati yagi getiriyorum ve vazgeciyorum. Pul biberlinin tarifi var, yaparsan tarifini vereyim :)

erdemo dedi ki...

üstümüze alındım ben nedense :) ya herbertciğim bırak bu ucuz numaraları, mezara götüreceksin sanki paraları, 250 gr.a de razıydık biz. :) güzelim ofisimizi açtık size be :)neyse bi dahakine artık :) her daim bekleriz. :)akşam akşam koptum bu arada yaa :)

farawaysoclose dedi ki...

en güzelleri şu içinden beyaz peynir, maydanoz filan olan ufak sandviçcikler. üzeri çörek otlu simitler de iyidir. tatlı kuru pastalar pek başarılı olmuyor, şeker tadı az kalıyor. yine de, olsa da yesek çayla :)

Herbert dedi ki...

esin hiç yapmadım böyle bişey ama bi denesem şahane olur versene tarifi. erdem niye üstüne alındın ki alla alla :)) faraway ben bi de o minyatür pizzaların hastasıyım, olsa da yesek vallahi.

Wuthering dedi ki...

pul biberli hangisi yafu? cikartamadim..

far.., senin sevdigine nedense "sakalli" diyorlar bizim oralarda.. bilmiyorum buralarda da oyle mi adi..

benim canim erenkoy'deki arnavut pastanesinin milfoyunden cekti..

Esin dedi ki...

Annemin tozlu pasta tarifi defterinden buldugum tarifi yazayım:
-1 margarin (bu cok fazla, bunun yerine sivi yag konulmali)
-1 cay bardagi sivi yag (margarin de olmali demek ki o lezzet olsun, ne kadar yag varsa koy, iyy cok yagli)
-yarim cay bardagi sirke
-1 paket kabartma tozu
-1 tatli kasigi pul biber
-tuz (olcu olmadigina gore, tecrubeyle ogreneceksin miktarini)
-1 yumurtanin aki, sarisini da ustune suruyorsun
-ne kadar aliyorsa o kadar un (bu da tecrubeyle)

Herbert dedi ki...

hımm bu göz kararı işi zor benim tecrübe düzeyimde, benim kimya deneyi hassasiyetinde ölçülere ihtiyacım var :)