18 Şubat 2008 Pazartesi

Şimdi reklamlar

Dün Herbert ve birkaç arkadaşla "Cloverfield" filmine gittik. Ben beğendim. Herb de beğendi. Amatör kamera çekimi midenizi bulandırmıyorsa gidin. Filmden önce yayınlanan reklamlar arasında Binboa votka reklamı vardı, bence çok iyi bir iş çıkarmışlar.


Reklamdaki müzik, Bedük - My Woman yani müzik de Türk malı, votka da.

İkinci reklamımız İngiltere'den. Vodafone'a 2006'da Cannes'da ödül kazandırmış. Zaten şu sıralar yerli uyarlamaları ekranlarımızda dolaşıyor.


Bu reklam ödül alırken bizim "Baba ben dansöz olmaya karar verdim." reklamının yayından kaldırılmasına ne demeli?

2 yorum:

Esin dedi ki...

dansozlu reklamin kaldirilma sebebini bilmiyorum ama bana da cok itici gelmisti. "Dansozler neden bir bildiri yayinlamadi" diye dusunmustum :p. Dansoz olmayi kotu yola dusmek gibi gostermisler. Dans yarismalarinin bu onyargiyi biraz kirdigini dusunmek istiyorum.

Yesim Arpat dedi ki...

Kaldırılma sebepleri çeşitli. Resmi olanı der ki babayla kızın diyalogları bir kısım halk tarafından hoş karşılanmamışmış.

http://www.postmedya.com/news_detail.php?id=450

Bildiri yayınlayıcılar da boş durmadı elbet. Bir tanesinde tam da kızları okula gönderme kampanyası başarıya ulaşmışken bu reklamın babaları demotive edeceğini düşünmüşler. Vodafone da aslında eğitime destek verdiklerini açıklama ihtiyacı duymuş.

Dizide, reklamda, sinemada gördüklerini gerçek hayatla çarpan komik Türk düşünce sistematiği.