11 Ocak 2008 Cuma

Martha (Bölüm 1)

-Guten Tag
-Hello, 32k please
-Second coridor, down.
-Thank you
-Bitte schön

Bay H, 32h'nin boş olması umuduyla ilerliyordu. Lufthansa Havayollarının 453 sayılı seferiyle Los Angeles'tan Münih'e gidecek uçaktaydı. Uçak oldukça kalabalıktı. 32 numaralı sıraya geldiğinde 30-35 yaşlarında kabarık saçlı, hafif kilolu bir kadının 32h'ye yerleşmeye çalıştığını gördü. Kadından izin isteyerek hayal kırıklığı içinde yerine oturdu. Kapalı olan minik pencereyi açtı, LAX'e son bir kez baktı. O sırada kulağında şu sözler patladı: "Will you please shut the window, dear?" 32h idi konuşan. "Uçaktan korkuyorum, özellikle kalkıştan, o yüzden pencereyi kapalı tutabilirseniz sevinirim." "Peki", dedi Bay H, "sorun yok."

-Off ne kadar sıkışık bu koltuklar. Hiç boş yer de yok.
-Yaa, evet.
-Ben kalkıştan çok korkarım, ellerim terler, titrerim.
-Hımm.
-Off ne biçim bir uçak bu. Aslında business alacaktım ama çok pahalıydı.
-Evet, pahalı.
-Bir şey söyleyeceğim, kalkış sırasında heyecanla kolunu tutarsam şaşırma olur mu?

"La havle vela kuvvete" diye söylendi içinden Bay H, zaten tüm manyaklar onu bulurdu. 12 saat bu kadınla uç uçabilirsen. Neyse ki yanında film izlemek için bilgisayar, müzik dinlemek için mp3 çalar filan vardı.

"Cabin crew slides armed and cross-check!" Uçak hareketlenmeye başlamıştı. 32h yerleşmiş ve biraz sakinleşmişti. "Bir tane Xanax aldım da, istersen sana da verebilirim!" Bay H, koltuğuna yaslandı. "Cabin crew take-off position!" İşte kalkıyorlardı. Elveda Los Angeles.

Hiç yorum yok: