5 Ağustos 2007 Pazar

Lütfen biraz saygı

Arkadaşlar, biz erkekler salak değiliz. Kadınlara yönelik ürünlerin reklamlarında böyle gösterilmek isteniyor olabilir ama değiliz. De-ği-liz. Örneğin, Braun Silk Epil reklamını ele alalım. Reklamda bir çift, bir de hatunun arkadaşı olan bir hatun (ki sosyal ortamlarda en sevmediğim 3lüdür) etek bakmaktadırlar. Erkek kardeşimiz ısrarla, bu minileri al, sana pek yakışır demekte, kız kardeşimiz ise bilmem ki hık mık demektedir. Erkek kardeşimiz, kızın bacaklarını görme dürtüsüyle ısrarını sürdürünce kız belki haftaya diyerek bacaklarının kıllarla kaplı olduğunu ima eder. Kızın arkadaşı kız da minileri giymesi için minileri alması gerekir konulu Braun reklamını yapar. Kız kardeşimiz Braunla bacak bakımı yaptıktan sonra, dükkandan minileri kaptığı gibi ortama girer. Erkek arkadaşı, keşke o zaman alsaydın, ben demiştim bak ne güzel olmuş derken, iki kız manidar şekilde birbirine bakarlar. NE BU? Bu erkek kardeşimizin rol icabı durumun farkında değilmiş gibi yapabilir. Gerçekte öyle midir? Yani biz havuzda, plajda, FHMde filan sütun gibi pürüzsüz bacaklara bakıp bunların doğası gereği mi öyle olduğunu zannediyoruz? Hayır kıl bu, kadında da erkekte de mevcut.

Grupla gidilen yemeklerde biz erkekler sadece ve sadece mesanemizi boşaltmaya giderken, siz kadınların yukarda sayılan amaç dışında makyaj, kıyafet, göbek ve popo kontrolüne, ve biraz dedikoduya gittiğinizi de biliyoruz. Deniz kenarına tatile gidildiğinde, bikini giyilip denize girilmemesinin sebebini de biliyoruz. Daha bildiğimiz çok şey var da, onları bilmiyormuş sayın.

9 yorum:

Esin dedi ki...

hahahhahahahahahhahahahahah
..bir yandan gulup, bir yandan dusunemedigim icin daha sonra yorum yapacagim.

Herbert dedi ki...

yürü be horatio

mevudugaga dedi ki...

çok eğlendim ya okurken (:

Esin dedi ki...

gulmem ancak gecti :) oncelikle her seyi bilmeniz gerekmiyor, bazi sirlarimiz olmali.tuvalete gobek-popo kontrolunu anlayamadim ama, yoksa bilmedigim bir sey mi var?? o reklamda da cocuk anlamiyor ama bir yandan da kiz arkadasimi kiskanmam, yakisani giymesine izin veririm dersi de veriyor ki, anlamaniz gereken bu :) benim (malesef) kiz arkadasimdan cok erkek arkadasim var, arkadaslarla bir gun televizyon izliyoruz veet reklami cikti, baska bir sey kalmamis gibi agda-veet-makine kiyaslamasi yapmami istemislerdi, fark ne diye sormuslardi. Her seyi bilmek zorunda degilsiniz dedigim gibi. Biraz aptal numarasi yapin :)

dodo dedi ki...

Abi koptum, kızların nedense böyle garip yapısı var. Kendilerinin çok akıllı olduğunu zannedip bizim de saftirik varlıklar olduğumuza inandırmışlar kendilerini :)

erdemo dedi ki...

hak vermekteyim arkadaşlar bu kızlar iyiden iyiye delirdi. hem her şeyi yanımızda konuşur oldular hem de bazı konularda yorumsuz kalmamız konusunda dikteler yağdırmaya başladılar. Kızlar seçin birisini, ya hep ya hiç. Olmaz öyle! Kızarım.

daphnevega dedi ki...

Hahahah! Bence o kızlar arkadaş değil; hatta eteği alması için diğerine direten, öbür kızı kıskanıyor! Ben olsam çok sinirlenirim neden erkek arkadaşımın yanında böyle salak salak konuşuyosun diye!:)

Çocuğun suratı da ama özenle "salak" rolü için seçilmiş gibi. Yoksa erkekler çok akıllıdır, süperdir. Kavanozları kim açar yoksaaaa?:)

Horatio dedi ki...

Niye gülüyosunuz anlamadım?!? Bu bir isyan yazısıydı.

Wuthering dedi ki...

isyan edecek bir sey yok ki.. sonucta, bazi seyler bize kalabilir, ne var bunda.. ama tabii ki burada bahsi gecen salakligin otesindeki reklami da savunacak degilim.. hem yazi eglenceli olmus yaf..

ayrica erdemo, hmm.. demek herseyi yaninda konusur olduk.. hmm.. degerlendirmeye alinacaktir bu yorum :P