2 Temmuz 2007 Pazartesi

Tavas ve Fotoğrafsız Gezi Yazısı

Tavas'ta geçirdiğim 1 aylık süre birazdan bitiyor..Buraya uğrayanlar için bir kaç öneride bulunalım o zaman..
-İlçe Denizli'ye 40 km. uzakta..Konaklamak için en düzgün yer yol üstündeki TŞOF oteli..2 yıldızlı bir otel ayarında..günlük 25 ytl..resepsiyondaki Bayram abi yardımsever,ilgili..Yalnız akşam otele gelip anahtarları istediğinizde "hocam kapının üstünde" cevabını alıyorsunuz..Bazen de kapıyı açık buluyosunuz..Niye böyle yapıyorlar anlamadım,çıkarken bir sorıyım..
-Yemek için tercih genelde pide üzerine..Buranın tahanlı pidesi meşhur,tatlı niyetine yiyebilirsiniz..Mekan olarak Muğla yolunda Elmallı iyi,şehir merkezinde ise Baloğlu fena değil..Bunun dışında Tavas'a 7 km. uzaklıkta Kızılcabölük beldesine uğrayın..Orda Mustafa abinin kebap salonu var..Oldukça popüler,öğle saatlerinde yer bulmak zor..Orda tandırın keyfine bakın,torpilliyseniz yağsız kısmından da götürün..
-İlçe merkezinde yapacak bir şey yok..Muhafazakar bir yer..Cami ve yaşlı insan sayısı oldukça fazla..Fırsatınız varsa zeybek öğrenin..Denizli şivesine aşina olun..Buranın aykırı adamı "Commandante" Ömer'i görün..
-Dediğim gibi Bodrum-Marmaris tarafına gidiyosanız yoldan sağa sapıp Kızılcabölük'e uğrayın..Burası dokumacılık alanında gelişmiş bir yer..Ahmet abinin peştemal dükkanına girin,iki sohbet edip çayını için..Çok şirin, kendi halinde bir insan..Kendisi "Troy" filminin kostümlerini bir kısmını hazırlamış..İşleri büyütse meşhur olur ama kendisi halinden memnun şimdilik..
-"Troy" demişken buranın turistik yeri Aphrodisias..Yaklaşık 40 km. uzakta,Karacasu yolu üzerinde..Mutlaka gidin görün..Antik tiyatro ve stadyumdan etkilenin,bu şehri bulan Arkeolog Levent Erim'in antik kent içerisindeki mezarını ziyaret edin..

Aklıma gelenler bu kadar..Salı akşamı başka bir yerde olacağım..Tekrar kontak çevirme zamanı..

2 yorum:

Herbert dedi ki...

bi tayfun taliboğlu vardı, o noldu :)

Horatio dedi ki...

ne işim olur tavasla filan?