4 Temmuz 2007 Çarşamba

Nissan Nissan'a karşı

Olur da Nissan marka otomobillere bakayım diye nissan.com'a girerseniz otomobil üreten Nissan'ın değil, bilgisayarcı Nissan'ın web sitesine girmiş olursunuz benim gibi. Sitenin en üstünde Sizin başınıza da gelebilir, Nissan Motor'un bize karşı davası başlığını görünce durum anlaşılıyor. Nissan Motor, Nissan.com adresinin sahibi Nissan Computer Co'ya dava açmış.
Nissan Computer Co'nun sahibi Uzi Nissan tüm hikayeyi anlattığı yazıya şöyle başlamış: "My name is Uzi Nissan. I was born in Jerusalem - Israel. My father's last name was Nissan, his father's last name was Nissan, and so on."
Nissan bilgisayar şirketini 1991'de kurduktan sonra 1994'te nissan.com adresini alan Uzi'ye 2002 yılında Nissan Motor dava açmış. Dava aylarca sürmüş. Son durum, nissan.com'un Uzi'de kalması ama bu adrese ticari içerik koyamaması şeklinde.
Uzi'nin iddiasına göre bu dava Nissan Motor'un gücünden korkan medyada fazla yer bulmamış. Gerçekten de internette araştırma yaptığınızda çok az haber bulabiliyorsunuz bu davayla ilgili.

3 yorum:

Herbert dedi ki...

ezilenin dostu horatio otomobil karteline savaş açtı

Esin dedi ki...

cok guzel bir tesaduf olmus boyle bir konuyla karsilasman. Artik her yerde anlatirim bunu.

Horatio dedi ki...

blog'umuz her zaman ezilenin yanında olacaktır... esin, öyle aşırmak yok konuları. :D