26 Temmuz 2007 Perşembe

hindenburg

bu sabah işe balonla geldim diyebilirim. hatta dedim bile. dün ani bir kararla bu sabah balon turu yapmaya karar verdik de.



sabahın köründe uyanıp yol arkadaşlarımızla birlikte balon pistine (öyle denir herhalde) vardık ki balonlar çoktan şişmeye başlamıştı.



ortamdaki tek na-turist olmamız başta biraz tuhaf gelse de çabuk adapte oluyor insan. bol japon turist yine her zamanki "noluyoruz yav" dedirten acayip ünlemleri, renkli aksesuarlarıyla ilgimin odağıydılar. bir de onlarla aramda şöyle bir kaynaşma var, ben de fotoğraf çektim mi milyon tane çekerim. var mıdır acaba soyda japonluk.



neyse efendim hop diye havalanıyor bu balon dedikleri.



fakat burada öyle bir piyasa var ki, bizimle beraber yaklaşık 20 tane daha balon kopuyor. tabi balon çok olunca renkli görüntü de bol oluyor.



balona binmek isteyenlere not, benim gibi "yukarı çıkıcaz, soğuktur oralar hafazanalah" deyip 40 kat giyinmeyin. bir: öyle stratosferin üst katmanlarına falan çıkmıyosunuz, can çatlasa kırk metre. iki: o balonun püsmürgeci mi desek alev atarı mı desek ejderhası mı desek ne karın ağrısıysa, ortamı göbek taşı kıvamında ısıtıyor, ızgara piliç misali yandıkça öbür tarafını dönüyor insan.



neyse manzara şahane, 1 saat havada süzüldük, vadilere girip çıktık ve mesaiye de yetiştik.



bu arada koca balon fosaltılınca (fosaltılmak: fiil, fosaltılmış olma haline geçirilmek) şöyle bir şey oluyor. şu hayatta ne oldum değil ne olucam demeli azizim



not 1: yakaladığım ters ışıkla birlikte melonun çatlamasında hiçbir sakınca görmüyorum



not 2: çektiğim 8 milyon adet fotoğrafı merak ediyorsanız (biliyorum ediyorsunuz)

http://picasaweb.google.com.tr/hrbrtvl/Kapadokya

11 yorum:

dodo dedi ki...

işte burda olmayı çok istedim tebrik ederim,
üstelik son 1 yıl içerisinde buraya 2 defa gittiğim düşünülürse

Mr.TGM dedi ki...

Kahvaltı niyetine güzel olmuş.Balonla 5 hafta vardı Jules Verne'nin hemen o aklıma geldi yüzeysel bir adam olduğumdan olsa gerek..

Horatio dedi ki...

benim senin gibi arkadaşım yok. git! arkadaşlıktan reddettim. bu ne be balonla keyif yapa yapa işe mi gelinir?

Esterhazy dedi ki...

ya bi anlamadim, siz ne menem bi dortlusunuz? yemin ederim kim nerde ne bok yiyo bilmiyorum yaaaaa?? lokasyon belirtin lutfen yaaaaaaaa! cok pis kiskandim bi de..yapmayin boole seyler.

silgi dedi ki...

olum bunlar ajan ajan. dünyanın dört bi' yanında görevleri oluyor. misal işte bu son "balon harekatı" kod adlı işi herbert'ın. bence ayağımızı denk alalım.

melontheroad dedi ki...

allah kahretmesin herbert,yıkıl karşımdan...haftasonu da gelme,görmiycem seni:(

Esin dedi ki...

Kiskanmadim desem, inanir misiniz? Karizmama karizma katmis olur muyum? Petrelligillerden olduguma inanir misiniz? Her gun ucarak isime gidiyorum ben de.

(evde bos bos oturma bile benim icin buyuk bir tatil firsatiyken, boyle guzel manzaralar gormek istemiyorum!!!)

Herbert dedi ki...

hehehe valla biz de bilmiyoruz be ozan, lokasyon olayı çok belirsiz bizde, silgi haklı olabilir aslında bilnç altında ajan olabiliriz, veya ben çok fazla alias seyrediyo da olabilirim.

kıskanan blogum yazarları ve dodo ve esin: kıskanmayın nolur kasın sizin de olur

Restless Librarian dedi ki...

Ofisten bunlara bakınca söyleyecek tek şey kalıyor:
"Üzüntü ve muz kabuğu"

melontheroad dedi ki...

ofis mi bunların tek bildiği ofis, office superstore'dur eskiden biz de bilmezdik ofis mofis,alın size ipucu...

erdemo dedi ki...

edepsiz. hadi gidiyorsun geziyorsun bari yazma, hadi yazdın fotoğraf çekme, hadi çektin yazıya koyma. aaaa! bak sabah sabah dengemi bozdu.