5 Temmuz 2007 Perşembe

balıklar kafasız olsun kampanyası

Bu öğlen aklıma gelen kampanyanın geniş kitlelere yayılacağına olan inancım tam. Balıklar sofraya kafası olmadan gelsin, hatta eliniz deymişken kuyruğu da alın.

Efendim ben balık yerken bu derisi çekilmiş gözleri yerinden uğramış godzillamsı manzaraya niye katlanmak zorundayım. Pirzola isteyince kuzunun kellesi paçasını yanında getirmiyolar da balığa karşı bu hissiyatsızlık neden. Balığın yanağını yiyen midesiz bi kitle olduğunun farkındayım (ürpererek). Ben çocukken bizim sokakta sümük yiyen bi çocuk da vardı ama yemeklerin yanında garnitür olarak sümük görmedim hiçbir yerde. Balık kafası yiyen kitle de yoksayılabilir bir kesim zannımca. Veya çok istiyolarsa bundan sonra garsonlar balık siparişi alınca müşteriye "yediğiniz hayvanın suratına bakmak gibi sapkın eğilimleriniz var mı" diye sorsun. Ben istemiyorum. Kendimi evrenin sonundaki restoranda yiyeceği inekle sohbet eden arthur gibi hissediyorum yoksa. Yürüyün meydanlara.

9 yorum:

Horatio dedi ki...

nahahanhhanhiohiohaha....

Mr.TGM dedi ki...

Filetocu seni..

silgi dedi ki...

haklısınız mr. dent.

dodo dedi ki...

Nerden aklına geldi nevşehirde balık :)

Restless Librarian dedi ki...

Balık yanağı denizci yemeğidir , lokantada değil teknede yenilen balıkta olmazsa olmazdır.Ayriyeten balık yanağı salatası Osmanlı saray sofrasının incisidir.Balık çorbasının hası balık kafasından yapılır ki bu dünyanın denizden beslenen toplumları için geçerlidir.Ha Norveç'de somon kafası olur bizde lagos-orfoz kafası olur o ayrı.
Evet, doğru yemeğinin kendisine bakmasından hazzetmeyen (nedense) bir güruh yetişti ülkemizde,sizin gibi pırlantadan parlak tahsilleri, kariyerleri var çoğunun...Sofra keyfinizin bireyselliğine sonsuz saygım var Herbert bey ancak bırakın biz yemeğimizi kendisiyle bakışarak yiyebilelim.

Ayrıca sayın dodo;çocukluğu Nevşehir'de balık tutarak geçmiş bir babanın oğlu olarak içerledim.Irmak balıkçılığı (günümüzde kirlilik nedenyle yokolmaya yüz tutsa da) geleneği olan bir ilimizden söz ediyoruz.

Bunaltmadığımı ümit etmekten fazlası gelmiyor elimden.

Mr.TGM dedi ki...

Lagosun buğulaması güzel oluyor bu arada..

Herbert dedi ki...

desteğiniz için teşekkürler arkadaşlar, işte örgütlü blogger :P

restlessım bunaltmak ne demek, bilakis aydınlandım. balık çorbası sevmememin bir sebebi olduğunu biliyordum zaten :) gel orta noktada anlaşalım teknedeki balıklar kafalı olsun, lokantadakiler kafasız.

Esin dedi ki...

aksam vakti bahceden yenilen ızgara balik gecesinde arkadas balik yanaginin lezzetli oldugunu soylemisti, karanlikta goremedim tabi, megerse gozunu oyup agzima atmisim, katur kutur bir ses. o gun bugundur balik kafasi sadece kilcigi daha temiz bir sekilde ayiklamama yardimci oluyor.

melontheroad dedi ki...

kuzen sakin sakin...herbertin balık kültürü zayıftır oldukça, balıktan sonra helva yendiğini bile bilmiyordu ilk tanıştığımızda:)