4 Ocak 2007 Perşembe

Trdlo!

Prag sokaklarında dolaşırken, Eski Kent Meydanında (Staromestske namesti) iştah açıcı bir koku geldi burnumuza. Acıkmıştık, hemen kaynağı bulduk. Silindir görünümlü bir hamur tatlısıydı bizi kendisine çeken: Trdlo. Geleneksel Çek tatlısıymış. Hamuru ince uzun bir şekilde yoğurduktan sonra, metal boruya sarıyorlar ve ateşte pişiriyorlar. Sıcak sıcak şeker, vanilya ve fındığa buluyorlar. Biraz soğuduktan sonra peçeteyle servis yapıyorlar.

Yılbaşı zamanı olmasından mıdır bilinmez, ama çok uzun bir sıra vardı Trdlocunun önünde. Buna rağmen bekledik ve Trdlonun tadına baktık. Beklediğimize değdi, hele o açlıkla.

Of be, Trdlo olsa da yesek!

While we were hanging around Prague streets, an appetizing fragrance reached our noses at Old Town Square. Being hungry, we found out the source. It was a cylinder-looking pastry that pulled us: Trdlo. A traditional Czech pastry. The dough is wrapped around a steel pipe and baked over flames. While hot, it is rolled in sugar, vanilla and hazelnut. After a while, it is served with a napkin.

Whether it is because of Christmas time or not, there is a looong queue on Trdlo shop. Though, we waited and tasted Trdlo. It's worth, especially with that hunger.

I wish here a Trdlo to eat!

1 yorum:

melontheroad dedi ki...

insan yanında getirir gelirken