22 Ocak 2007 Pazartesi

Delik ayakkabı

Düşünceleri yüzünden öldürülen Hrant Dink için duyduğum üzüntü, ayakkabısının altındaki deliği görünce tarif edilmez bir hal aldı. Tadını bildiğiniz acı bir çorbaya bilmediğiniz bir baharat katmışlar gibi. Danıştaya yapılan saldırıda hayatını kaybeden Mustafa Özbilgin'in de ayakkabılarının tabanı iyice aşınmıştı, o zamanda aynı duyguları hissetmiştim.
Fotoğraflara yansıyan delik bir ayakkabı değil, Rolex saat de olabilirdi. Bu üzüntümü ve düşüncelerimi değiştirmezdi. Ama o ayakkabılar, yüreğimi ayrı bir sızlattı.

2 yorum:

gaykedi dedi ki...

"Gözlerin rengi, biçimi ne kadar farklı olursa olsun gözyaşlarının rengi aynıdır"....Afrika Atasözü

"Genetik bağlamında bilimsel olarak kanıtlanmış herhangi bir insan ırkı yoktur ama ırkçılık ve ırkçılar vardır. Saf bir Fransız, İngiliz, İtalyan, Alman, İspanyol, Bulgar, Rus, Yahudi ırkı olmadığı gibi 24 ayar bir Türk ırkı da yoktur. Ama bunların ırkçıları vardır!"...Özdemir İnce

Ermeni de olsak Türk' te, Yunan' da, zenci de, beyaz da "Gözyaşlarımız Aynı Renk".... insanlık olarak insan yiyen ırkçı yamyamlara bir kurban daha verdik...ne kadar üzüldügümü anlatmam zor..dün gozyaslarimi tutamadim ve bir Türk olarak ülkemin ırkçılarından bir kez daha utandim....Nur içinde yat sevgili Hrant....

Herbert dedi ki...

Seni kim olduğun değil ne yaptığın tarif eder sözü geliyor aklıma. Dink'i yaptıklarıyla hatırlamalı, biz de birşeyler yapmalıyız artık. Hrant Dink boşa giden bir hayat olmamalı..