11 Ocak 2007 Perşembe

Ankaranın Lezzetleri-1

Bir Ankaralı için şehrin vazgeçilmezlerinden biri de Aspava..Tunalı-Esat civarında çalışıp da öğlen orda yemek yememek olmaz...Gerçi müdavimleri orayı genelde gece eğlencelerinden sonra tercih ediyolar ama öğlen de ayrı bir havası oluyo..Hemen hatırlatıyım Esat Caddesinde sıralanmış Aspavalardan ziyade Hassas'ın yanındaki Meşhur Aspava benim bahsettiğim ve gittiğim..Hassas nedir diye soran olursa Hassas Bölgeleri Koruma Amirliği, onu da yeni öğrendim..
Aspavada ne yenir,tabii ki soslu, soğanlı dürüm yenir..Ben "aman öğleden sonra ağzım kokmasın" dediğim için soğansız yedim bu sefer.. Dürümlerden önce masaya gelen cacık,salata ve patates kızartması mekanın vazgeçilmezi..Bi de tabii yemeklerden sonra garsonların ikramı "Kırmızı Marlboro"..Sigara içmeseniz de o leziz dürümlerin üstüne bi tane yakmak geçiyo içinizden..
Buranın en sevdiğim özelliklerinden birisi de, kebap salonu klişelerinin kralı, duvarlarında orda yemek yiyen ünlülerin fotoğraflarından olmaması..Sadece Türkiyenin en iyi 10 dürümcüsünden biri olduklarını gösteren gazete küpürü gözüme çarptı..
İşyerine döndüğümde, göz kapaklarım öğleden sonrayı nasıl uyumadan geçiririm düşüncesine hükmetmemeye başlamıştı...

1 yorum:

Horatio dedi ki...

Bu yazıya fotoğraf koymamanız ne düşünceli bir davranış sayın TGM. Fotoğraf olsaydı, ağzımızın suyu akar, Ankara'da olmadığımıza üzülürdük. Hey gidi Aspava hey. Hele o cacık yok mu cacık.