23 Kasım 2007 Cuma

Haşim İşcan Geçidi

İstanbul'a yeni taşındığım, mabadımın henüz yoğun trafikte geçen saatler süresince koltukla başladığı simbiyotik yaşama alışmamış olduğu dönemlerdi. Can sıkıntısı beni benden aldı alacakken Haşim İşcan Geçidini gördüm. Bir insan bu kadar mı sevinir bir köprüyü gördüğüne. Haşim İşcan Geçidi benim için hep abimle borsa oynadığımız dönemde tapusu için kavga ettiğimiz yeşil bir diktdörtgendi, gerçekte var olduğunu hiç düşünmemiştim. Bir de buna niye bu kadar sevindim bilmiyorum, Valikonağını gördüğümde hiçbişey olmamıştı. Bolca bisikletin olduğu bir işhanıymış aynı zamanda.






Not1: borsaya monopoly diyen insanlar etraflı bi köteği hakeden insanlardır. beline beline vurasım gelir sopayla.
Not2: hala bisiklete binemiyorum.

10 yorum:

dodo dedi ki...

Bizde de nedense Üsküdar pek bi modaydı. Acaba yapılmış bilimsel bir araştırma var mı daha fazla uğranan karelerle ilgili
Not: Ben monopoly çocuğuyum :)

Herbert dedi ki...

ufal da cebime gir:)

silgi dedi ki...

ben hepsibenim çocuğuyum. bebek'le emirgan'a toplam 75 bin veririm, hiç acımam. oteli de dikersem benden mutlusu olmaz, olamaz.

Herbert dedi ki...

otel sevmem ben, 10 tane ev dikersin o paraya, zengin gösterir

Horatio dedi ki...

aa silgi de buradaymış.

melontheroad dedi ki...

ben de hepsibenim çocuğuyum,bu blogdaki hisselerimi satıp sana konuk yazar olabilir miyim silgi,hem her yazı yazdığında sıcak çikolata yaparım sana...

silgi dedi ki...

herbert köylü müsün arkadaşım sen ya.

horhorcuğum merhaba.

mel yeminle beni can evimden vurdun çukulata diyerek. gel canparem, gel, ben bu ara hiç yazamıyorum zaten. hit'leri kırışırız.

Yesim Arpat dedi ki...

Zamanlaması ne tuhaf bu yazının. Ctesi günü Şövalye'yle dolaşıyoruz. Burası Halaskargazi, şurası Valikonağı falan diye konuşmaya başladı. Sonra da Borsa'dan. O da Haşim İşcan Geçidi'ni mutlaka almaya çalışırmış. Söylemesini sevdiğinden. Fonetik olarak ona oyuncaklı gelirmiş çünkü. Haşimişcan haşimiş, diye.

O İstanbullu tabii. Oysa bana hiçbiri bir şey ifade etmezdi. Çukurovalı çocuktum ben. Borsa'nın modası geçtikten sonra bir süre Milyoner oynadık. 'Zenginle Evlilik' hiç bana çıkmazdı. Ben hep ıkına ıkına sınıf atlamaya çalışırdım. Kaderin ipuçları mıydı nedir?

Herbert dedi ki...

doğru söylüyosun ben de hiç zengin olamadım o milyonerde, hiç sevmem o yüzden.

haşim işcan ne fonetik hakikaten, bu kadar muhabbetini ettikten sonra gidip bi bisiklet alalım artık, eşek değiliz ya

Horatio dedi ki...

bu ilk fotoğrafın köşesinde kafası görünen siz misiniz herbert bey?