15 Mayıs 2007 Salı

Lucky Manuelo!

Dün yine toplantı ve kokteyl başlığı altında bir toplu işkence seansını daha atlattık. Bunların tek iyi yanı normalde sadece mailleşerek görüştüğün arkadaşları görebilmek. Ben de bu sayede ne zamandan sonra TGM yi görmüş oldum. Hoş beş derken gecenin sonunda çıkabilirsin borusuyla birlikte hepimiz alah alah nidalarıyla asansöre aktık, bendimizi çiğneyip aştık, kimse tutamadı bizi. Bu hengame ve zincirlerimden boşanmanın hafifliğiyle kimseyle doğru dürüst vedalaşamadan arabaya attım kendimi. Azad edilmiş Kunta Kinte sevinci yaşarken TGM yi de görmediğim geldi aklıma. Neyse dedim o alınmaz böyle şeylere, benim eşek olduğum da 7 düvelce biliniyor zaten.

Neyse efendim bu arada geçen sene TGM ile gezip tozmalarımız geldi aklıma. Malum Ankarada trafik illeti olmadığından mümkün olduğunca akşamları veya haftasonu buluşur, random da geyik yapıp sağda soldakileri çekiştirir, sinemaya gider sonra da kahve içerdik. Ankaradan özlediğim birkaç şeyden biridir bunlar.

Bu arada da denk gelirse ankapoldeki perşembe günü avrupa filmlerine giderdik. Başka yerde izleme şansımız olmayan çok güzel filmler seyrederdik. İşte dün akşam bunları düşünürken aklıma o filmlerden en beğendiğimiz geldi: "iedereen beroemd", yani "herkes meşhur".


Belçika yapımı Flemenkçe bir film. Besteci olmak isteyen bir babanın, sesi en az benimki kadar kötü kızını yarışmadan yarışmaya sürüklemesini, bu arada da ülkenin en meşhur şarkıcısını kaçırmasını anlatıyor. Hep izlediğimiz karbon kopya komedi filmlerine benzemeyen, çok orjinal, çok komik, çok güzel bir film. Bütün film aslında Lucky Manuelo isimli western esintili bir şarkı etrafında dönüyor. Biz de TGM ile filmden çıktıktan sonra (james cook a mı gitmiştik tunusta?) ve sonraki birkaç gün boyunca bu şarkıyı söyledik sürekli. Aslında şarkı flemenkçe olduğu için sadece lucky manueeeloooo diyip durduk.

Neyse efendim işte bunlar geldi bir anda aklıma. Şarkıyı merak edenler için altta videosu var. Gerçi filmin en önemli sahnesini de izlemiş olacaksınız ama olsun değer.


1 yorum:

melontheroad dedi ki...

postunuzu tonunda bir özlem sezinliyorum herbert.gerek Mr. TGM'ye, gerek ankaraya...
geçen sene ne olduğunu öğrenmek için bir tarafımı yırttığım lucky manuelooo'nun hikayesini böyle öğrenmek varmış kaderde..