11 Mayıs 2007 Cuma

Harry Potter and the Felsefe Taşı

Sonunda okudum. Sevgili Herb bu kadar hayranı olduğuna göre bir şey vardır dedim ve okudum. Hem de orjinali okuyacağım diye amazon.co.uk'den iyi bir paraya satın aldım ilk iki kitabı.

Hemen belirteyim, ben sevdim Harry Potter'ı ve yaşadığı maceraları. J.K. Rowling iyi uydurmuş. Özellikle büyücü ve cadıların futbol oyunu olan Quidditch (Herb Bey yanlış yazdıysam düzeltin lütfen), tasarım açısından takdire şayan. Büyücüler dünyasındaki diğer alışkanlıklar da çok akıllıca. Ancak, Yüzüklerin Efendisi'ndeki detay seviyesi Harry Potter'da yok. Bu da kitabın aslında çocuk kitabı olduğunu kanıtlıyor.

Kitapta beni rahatsız eden tek şey, Harry'nin gerekli gereksiz herşeye burnunu sokması ve burnu bile kanamadan sıyrılması. Kardeşim, sen de diğer öğrenciler gibi otursana efendi efendi. Yani Harry'yi fazla afacan ve fazla ukala bulduğumu söyleyebilirim.

Diğer kitaba henüz başlamadım ama ilk kitaptan sonra aklıma gelen sorular şunlar. Harry, Hermione'yi götürebilecek mi (Privet Drive'a)? Viagra etkisi sağlayan büyü var mı? Transfiguration yaparak herhangi bir nesne Scarlett Johanson'a dönüştürülebilir mi? Serinin devamında hep birlikte okuyup öğrenicez bakalım. [Ne?!?! Kitapların Adult Version'ları sadece boyutuyla mı alakalı? Metinde farklılık yok mu?]

1 yorum:

Herbert dedi ki...

Gözlerim doldu çekirge, aferim. İlk kitabı beğendiysen sonrakileri hayde hayde beğenirsin. Sorduğun soruların cevabı sabırla birlikte sana gelecektir grasshopper.

Bu arada izleyenlere duyurulur, lost sezon 3 bölüm 20 beni benden aldı. ağzımın kenarından bi damla salya akarak seyrettim.