31 Mayıs 2007 Perşembe

80leri seviyorum

Şirketimizin Genel Müdürü benden "İçinde Alphaville'in filan olduğu bir CD olsa ne güzel olur" şeklinde bir 80ler CDsi isteyince hemen kolları sıvadım ve CDyi hazırlamaya başladım. İşte şarkılar:
1-Big In Japan - Alphaville (1984)
Açılışı tam 80lere yakışan bir şarkıyla yapmak gerek. Bu şarkının giriş notalarını duyunca 80ler çalıyor demeyen bloga mum diksin. Şarkının sözlerini okusam da anlamıyorum, o ayrı. Nedir big in japan?
2-Take On Me - A-ha (1985)
Big In Japan'dan sonra benzer melodilere sahip bu eserle devam edelim. Southpark'ın bir bölümünde de vardı galiba.
3-Enjoy The Silence - Depeche Mode (1990)
Biraz silkinip kendimize geliyoruz. Wikipedia'dan baktım, ETS Şubat 90da piyasaya çıkmış. Eh, 80ler sayılır. Zaten melodiye, enstrümanlara bakınca direk 80ler zaten. DMyi geçen sene canlı dinlemek nasip oldu ya, oh beee. Bu arada ETSyi ilk TRTnin bir spor programının jeneriği olarak duymuştum galiba. Mr.TGM hala bu blogu okuyorsa bizi aydınlatabilir.
4-Eye Of The Tiger - Survivor (1982)
5-Keep Me Hanging On - Kim Wilde (1987)
6-Stop! - Sam Brown (1988)
Listemizin ilk slow hiti "ooooo yuuuu beeedıııır sıtaaaap, bifoooorr". Bunun acayip bir klibi vardı, böyle kocaman kocaman Silenta boruların arasında görünüyordu Sam Brown. Yanlış mı hatırlıyorum? Yetiş YouTube!
7-Take My Breath Away - Berlin (1986)
İkinci slow (slow=bayıcı) şarkımız. Yoksa o klip buna mı aitti?
8-Billie Jean - Michael Jackson (1983)
MJ abinin onca şarkısı arasından 1.liği bilicine verdim. Bu arada şarkı sözleri MJ'nin Billie Jean'den gayrimeşru çocuğu olduğunu filan anlatıyor.
9-Tainted Love - Soft Cell (1981)
Aslında bu şarkının ilk çıkışı 1960lara dayanıyormuş. Soft Cell, 81de cover yaparak hit etmiş. 2001de Marilyn Manson'dan da dinledik şarkıyı.
10-Stayin' Alive - Bee Gees (1977)
Bakın ben bu şarkıyı seksenler zannediyordum, yetmişlermiş. Üç tane herifin bu ses tonuyla nasıl şarkı söylediğine hep şaşırmışımdır. Gerçi sonra Scissor Sisters ve Mika da benzer tonlarda kendi şarkılarını söyledi.
11-Sounds Like A Melody - Alphaville (1984)
Kapanışı yine bir Alphaville şarkısıyla yapıyoruz. Ne de olsa patron Alphaville olan bir CD istemişti, torpil yapabiliriz Alphaville'e.
80lere emeği geçen ancak listeye dahil edemediğim diğer gruplara da selam olsun.

4 yorum:

daphnevega dedi ki...

Ah ne güzel olmuş, ben de isterim!Bir de "Love is a Shield" güzel gidermiş buraya sanki. Ben bu blogda "seksenlerden nefret ediyorum" başlıklı bir yazı daha okuduğumu hatırlıyorum, çok seslilik böyle oluyor demek ki :)

Herbert dedi ki...

dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım

Mr.TGM dedi ki...

Önce Camouflage vardı

Horatio dedi ki...

Ayşe Hanım, CDniz hazır bir İstanbula gelişinizde teslim edelim.