29 Ekim 2008 Çarşamba

Kotuluklerin anasi

Disardan feci gorunuyor olmaliyim, Starbucks'tayim, onumde bilgisayar, kulagimda kulakliklar ve orta boy buzlu latte. Cok ozenti. Bu dukkanin amerika'daki orneklerini dusunuyorum, ogrenciler ders calisiyor, bilgisayarda odev yapiyor vs. Genelde ortam sessiz. Bizdeki tam bir kahvehane, okey taslari ve iskambil kagitlari eksik. Sanirim 1 milyon kahveci daha acilsa bile bu boyle devam edecek, sessiz sakin 1-2 ytl'ye sutlu kahve alip saatlerce oturabilecegin bir Starbucks olmayacak. Hayat beni neden yoruyosun? Herife orta boy buzlu sutlu kahve istiyorum dedim, yani tall ice latte mi istiyorsunuz dedi. Shut your f**king mouth didim ben de.

Bundan 6-7 sene once, bizim yazliga universiteden bir arkadasimi cagirmistim. Tipik yazlik aktiviteleri, denize havuza giriyoruz, yazligin kafesinde bilardo filan oynuyoruz, aksam sinirli sayidaki bar/kulup benzeri mekana gidiyoruz filan. Hava inanilmaz sicak ve nemli.Bir aksam bizimkiler ertesi gun geri donmek uzere eve gitmeye karar verdiler. Annem bize kolum kadar 2 tane cupra kizartti, bir kase salata yapti ve gittiler. Dolaptaki buyuk rakiyi actik. 2 saat icinde cupralari salata ve raki esliginde yedik ve sarhos vaziyette sahile indik. Sezlonglara yatip dalga seslerini dinleyip muhabbet ederek 2ser bira ictik. Saat gece yarisini gecmisti. Sonra duvar dibinde gozleme yapan yoruk teyzelerden gozleme aldik. Eve donup sizdik. Ertesi sabah arkadasimin bogurme sesleriyle uyandim, kosarak diger tuvalete gittim. Geri dondugumde midemi neredeyse tamamen bosaltmistim. Saate baktim, 3e geliyordu. Tekrar sizmisim. Kapi tikirtisiyla uyandim, bizimkiler donmustu. Bizi perisan halde yatar gorunce annem endiselendi. Babam sakince buzdolabina bakti, rakinin bittigini gorunce hafifce gulumsedi, annemi sakinlestirdi.

Aksam 9 civari biraz kendimize gelip havuza biraktik vucudumuzu. Ayildigimizi o zaman hissettik. 24 saat kadar sarhos kalmistik ve bundan cok pismandik. O zaman bir daha bu kadar cok icmeyecegimize dair kendimize soz verdik.

Dune kadar bu soze sadik kalmistim. En cilgin arkadas eglencelerinde bile. Dun ne oldu bilmiyorum. 5-6 duble raki sonrasinda da cila niyetine sayisini hatirlayamadigim red bull votka.

Saat aksam 6, kendime yeni geliyorum.

Bir daha bu kadar cok icmeyecegim. Umarim.

4 yorum:

Sawyer dedi ki...

hep boyle sozler verilir, iki-uc dubleden sonra unutulur gider.

Ben de en son arkadaslarla gidilen club'da cok kalmayip, 1 icki icip donuyordum, otele beraber dondugumuzde saat 5 miydi 7 miydi simdi tam hatirlamiyorum. :)

Herbert dedi ki...

bence de icmeyi bilmeyenler icmesin sonra bi ton tatava ;p

Esin dedi ki...

Bunu birisinden daha duymustum ve starbucks a gitmek istememin sebebi de bu, elemanin beni duzeltip ingilizcesini soyledigi an, ingilizce ogrendigi gune lanet etmesini saglamak. Bu planimi daha fazla ertelememeliyim, uyuyup uyanmamak var.

farawaysoclose dedi ki...

geçenlerde bir yabancı ile tanıştım, şu dinç görünen yaşlı Amerikalılardan. "nerelisin?" muhabbetinden sonra adam "aaa Türkiye'mi? 20-30 yıl önce gitmiştim İstanbul'a. ekonomi çok kötü durumdaydı, hatta hükümet kahve ithalatını durdurmuştu, kahve bulunmuyordu" dedi.
"şimdi her köşede starbucks" var dedim hafif bir övünçle ...
düşününce ne aptalca bi şey, ülkedeki starbucks sayısıyla övünmek!!!