7 Nisan 2008 Pazartesi

Gerekli belgeler


Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer YouTube'a erişimin yasaklanmasıyla ilgili olarak demiş ki:

“Kamu görevini yapıyor. Karşı taraftan bir adım yok. Google Türkiye yetkilileriyle, Youtube hakkında özel toplantılar yapıldı. Ancak Youtube'un bizden yetki alması lazım. Karşımda resmi biri yok. Faaliyet belgesi almazlarsa, ileride daha ciddi sıkıntılar doğacak.”

Bir tek faaliyet belgesi yeter mi Sayın Acarer? Burası Amerika mı? Buradan YouTube yetkililerine gerekli olabilecek diğer belgeleri söylüyorum.

Bağlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından Faaliyet Belgesi; bağlı bulunduğu Vergi Dairesinden Vergi Levhası Fotokopisi; İmza Sirküleri; kuruluş, unvan değişikliği ve son sermaye artırımına ilişkin Ticaret Sicil Gazeteleri; vergi dairesinden onaylı son 3 yıla ait bilanço ve gelir tabloları ile cari yıla ait 3 aylık detaylı mizan, şirket ortaklarının isim, adres, vergi dairesi ve vergi numaraları; firma hakkında bilgi alınabilecek resmi kuruluşlar ve bankaların telefon numaraları.

Tüm bu bilgi ve belgelerin noter onaylı birer sureti gerekiyor. Ayrıca, tüm belgeler plastik dosyaya konacak. Elden teslim edilecek belgelerde teslim eden kişinin yetki belgesi veya vekaletnamesi ile imza beyannamesi de şart.

2 yorum:

Yesim Arpat dedi ki...

Henüz internet kanunu yok memlekette. Internetten alışverişin de kanunu yok.

Gittigidiyor'dan paramı aldım bu arada. Gittigidiyor'dan değil ama Garanti Bankası'na açıp dedim bu işlemi onaylamıyorum. Ben malı iade ettim, onlar kartıma iade etmediler dedim. Bir form doldurdum işte. İade belgemle. Aynen kartıma iade ettiler paramı. Gittigidiyor'dan da parayı iade ettiklerine dair bir de email aldım. Efendi efendi.

Hayır, bana o kadar kastırttılar, yok anlaşın yok paranın yarısını ver kurtul. Internet kanunu yok ama bankanıza şu işlemi onaylamıyorum diyince, banka da Gittigidiyor'a sorunca anında bütün işler çözülüyor. Bu da ayrı bir sinir sebebi bu arada.

erdemo dedi ki...

ölümlü dünya be horatio! takma kafaya. :)