26 Aralık 2007 Çarşamba

dın dın dınnnnnnnn



batmanin devam filmi the dark knight yaza doğru sinemalarda. tim burton'ın batman'lerinden sonra gördük ki, başka bir yönetmen tim burton ambiyansını taklit edince ortaya sümük gibi bir şey çıkıyor. nolan, batman begins'de kendi atmosferini yaratmaya çalışınca şöyle bir heyecanlandık. şaheser olmasa da güzel filmdi. çizgiroman uyarlaması demek illa patlak neon renkler demek değil bir kez daha anladık. şimdi the dark night da başka bir mücadele olarak joker var. heath ledger kesin jack nicholson'ın gölgesinde kalacak, o kim ki sünepe dedi herkes. ama baktik ki trailer da hiç öyle değil. çizgi film değil gerçek bir joker olmuş, hoşuma gitti. michael caine de epey övmüş zaten adamı. ama 3-5 saniyelik görüntülerde bana leon'daki gary oldman'ı hatırlattı. izleyip görelim. bir de hep gargoyle görmeye alıştığımız gotham çatılarında bu sefer gsm antenleri var, ama vardır heralde bir bildikleri. bir de maggie gyllenhall, canımsın.

4 yorum:

melontheroad dedi ki...

olmuyor böyle herbert bey,natalie portman mı,evengeline lilly...vs vs.şimdi bir de maggie gyllenhall çıkarttın.olmaz böyle bir hep bana herkes bana durumu,biraz da horatio ile mr. tgm'ye bırak!
(bu arada bi mr.tgm vardı ne oldu?)

dodo dedi ki...

Kadro baya iyi duruyor ama

Wuthering dedi ki...

gotham city diye de bir sarki vardi, degil mi? acep soundtrack'i nasildir?

Restless Librarian dedi ki...

Phil Brucato "Tales of magick:Dark Adventure" adlı kitabında gündelik problemlerin psikolojik arketiplerle abartılı biçimde gözönüne nasıl serilebileceğini ve buna uygun anlatım biçimlerini örneklendirirken Tim Burton ve Batman'i baştacı eder.
Seri tekrar aynı "gothic punk" havayı yakalıyor gibi.