15 Aralık 2008 Pazartesi

Adres şeysi...

Uzun süre Amerika'da yaşayan Türklere birşeyler oluyor. Hayır efendim, aksanları filan değişmiyor, hayat algıları değişiyor. Bu haftasonu Amerikalı dostlarımı ağırladım (ehemm hep onlar beni ağırlayacak değil a...), abiye adres veriyorum, diyorum ki "Eminönü'ndeki Hamdi Restorana gel". Bana göre adres gayet net, ama hani noolur nolmaz diye "galata köprüsünü geçer geçmez karşıda" diye de tarif verdim. Bizim paşa beğenemiş, cadde adı ve numara olsa daha iyi olurmuş. Söyle taksiciye o getirir dedim, nitekim getirdi de.

Bu kardeşler alışmış, adresi illa 2546 N Clark St, Chicago, IL‎ filan diye istiyorlar. Havaalanından kaldıkları otele gitmek isterlerken de efendi gibi otel ismi söylememişler de Bayıldım Caddesi No.2 Maçka demişler. Taksici de bön bön bakmış suratlarına tabii. Desene efendi gibi Empire State Binasına gideceğim diye.

6 yorum:

MorKoyun dedi ki...

Demek onlar ordalar bile..haklisin ama ordek olarak bizim adresi vermen az ayip olmus.

Horatio dedi ki...

siz gelmiyor musunuz efem? yönetmen yazının bir sahnesinde sizin adrese gönderme yapmış herhalde...

Sawyer dedi ki...

iyi ki taksiciye exit alma olayini yapmamislar, adam iyice dumur olurdu: Zincirlikuyu'dan sonra Besiktas exitini alalim sofer bey. :)

Yesim Arpat dedi ki...

Bir de adres sorarken '100 metre ilerde solda' kalıbına uyuz oluyorum. O 100 metre 50 de olabiliyor, 1000 metre de.

Horatio dedi ki...

di mi yaa 2 blok 3 blok demek lazim

Yesim Arpat dedi ki...

Adamlar işi baştan iyi planlamışlar hocam. Blok dediğinden olsa biz de derdik. Ben sadece bu 100 metreyi bu kadar yanlış algılama biçimimize takığım.