6 Kasım 2008 Perşembe

Mayışlar yattı mı abey?

Bir alışveriş merkezinin içki ve tütün dükkanındaki abi kemer askısına takılı plaza giriş kartımı görünce "tabii buradaki şarapları sizin gibi maaşlı insanlar pek satın almıyor, genelde firma sahiplerine filan satış yapıyoruz, gelip 3.000 YTL'ye şarap alan var, bu belki senin 2-3 maaşın kadar" diyeli 3 gün olmuş.

6 yorum:

Duella dedi ki...

aklı selim okumuş bir işçinin, kaç para kazanırsa kazansın, 8 saat filan sonra tuvalete akacak şaraba 3000,00 ytl verecek kadar keriz olmadığını akıl edememiş diyelim alışveriş tezgahtarı/esnafı. sana "bizi boş yere oyalama pis faakir" çekmiş galiba. sen ne cevap verdin, asıl hikaye orada bence.

bu arada melo nerede? alamadınız mı gönlünü hala? melooo! meloooo! aramıza dönnn!

Adsız dedi ki...

Özel sektörde çalıştığı, biraz daha dolgun bir maaş aldığı için aslında kendinin de "memur" oldugunu anlamayan çok insan var. Evet, belki 3000 liraya şarap içemiyorlar, ama 2,5 liralik malzemeyle yapılmış salataya 25 lira düşünmeden veriliyor.

Sonra bir bakıyorsun geceyarılarına kadar plazalarda kastığın iş sonucunda yaptığın birikim devlet okulunda haftada üç gün öğretmenlik yapan arkadaşından veya sırf başını örtüyor diye Garanti'den alacağı maaşın dörtte beşte birine bilmemne katılım bankasında sömürülen arkadaşından daha az. Neden? Aybaşında banka hesabında gördüğün rakam sonucu aslında "memur" olduğunu yeterince takdir edememekten.

erdemo dedi ki...

ne giyip gittin ki sen tükkana?

Horatio dedi ki...

hıı? neee? ben memur değilim plaza çocuğuyum taam mı?

Horatio dedi ki...

emporio armani marka suit'imle gittim tabi akıllım. suit up!

Adsız dedi ki...

Memura Emporio Armani de giydirsen gene memurdur.