12 Kasım 2008 Çarşamba

nerde teselli


Quantum of solace'ı (teselli miktarı) izledim. Ciğerimin bir köşesi ince ince kanıyor hala, sinirliyim.

Nolan'ın Batman için yaptığını ben de bonda yaparım demiş sanırım yönetmen. Ama batman son 2-3 filmle zaten moka batmıştı, daha kötüsünü yapmak imkansızdı.

Kötü adam bakkal hüsmen efendi kadar karizmatik ve egzantirik. Esas Bond kızı hamiyet teyzenin yaprak sarması yapmaktan hoşlanan kızına benziyor. Örgütün şeytani planı baraj yapmaktan ibaret (süleyman demirel'den esinlenilmiş olabilir). Gadgetlar yok, Q yok, martini yanlış, karşılıklı cinsel gerilimli laf sokuşturmalar yok. Hızlı aksiyon sahneleri var bütün filmde sadece. O kadar. Yani karakterin adını James Bond yerine Jason Bourne olarak değiştirsek gayet şahane olurmuş. Filmdeki tek iyi Daniel abimiz, adam Bond olarak doğmuş. Bir "ben senin ağzına.." bakışları. Pierce Brosnan iyiydi ama "dur smokinim kırışacak" tavırları sıkmıştı.

Casino royale'i beğenmiştim. Bondun özüne dönelim, nasıl başladığını görelim fikri iyiydi. Ama mokunu çıkarmadan öze dönelim reca ediyorum.

Not: ama kızın altın yerine petrole batırılması iyi bir detaydı.

Not2: Şarkısı filmden de kötü. 15 tane yaylı koyunca bond şarkısı olmuyor malesef. Amerikalılar seviyor diye her haltın içine hiphop sokmak zorunda mıyız.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Başıma bir True Blood illeti saran Herb efendi, şimdi de iki aydır sinemaya gitmeyi reddeden bünyemin kaldırabileceği tek filmi yerden yere vurmuş. Esefle kınıyorum. Bir genç kızın kalbi bu kadar kırılmaz ki.

Wuthering dedi ki...

Simdi ben bu filmi izleyemedim henuz ancak bond'un son seruveni uzerine, izleyen arkadaslar ile gorustuk.. bu durumda hatali olma ihtimali yuksek olsa da basrol oyuncularinin kafamda olusturdugu izlenimler uzerinden degerlendirme yapacagimdir;

bence her seye ragmen, ingiliz beyefendisi olan bond'u brosnan canlandirdiginda, iste o senin bahsettigin "aman da smokinim kirismasin." diyen, tum hatunlarin dibinin dustugu ingiliz beyefendisi insan cikar ortaya.. zaten bond boyle guzel degil midir?

oysa ki diger edeleli insana dondugumuzde, action filmlerine cukkk diye oturacak ama bond abimizin o ince zevkine, alayci kisiligine pek de uyacakmis izlenimi olusturmuyor bende..

yine de cekincemi basta iletmistim.. iste boyle 'erbert amcacigim :P