25 Ekim 2007 Perşembe

Varsın bana kıro erkek desinler

Caz müzik hayranı olmasam da caza normal bünyelerden daha fazla süre maruz kalabiliyorum. Daha çok modern caz denilen 1956-1965 dönemini seviyorum (TGM'ye özel not: Art Blakey, Coltrane, Sonny Clark filan). Akbank Caz Festivaline de caz kültürünü arttırmak için bir fırsat gözüyle bakıp, kendime bir konser beğendim. Böylece, dün gece Nublu (nuyublu diye okunuyormuş) Orkestra konserine gitmiş oldum.

Nublu içinde İlhan Erşahin de dahil olmak üzere 10dan fazla müzisyen var. Bir de orkestra şefleri var. Hayır, gerisini detaylı anlatamayacağım, şimdi düşününce bile bunalıyorum. Kısaca anlatmak gerekirse, eline ilk defa müzik aleti almış yaramaz çocukların rastgele müzik yapmasıydı diyebilirim. Ben ilk yarıya kadar dayandım. İlk onbeş dakika içinde benim bulunduğum kapıdan yaklaşık 20 kişi kendini dışarı atmıştı. Özellikle orkestra şefinin işaret ettiği her müzisyenin heyecanla abuk sesler çıkartması aklımdan çıkmıyor. Örneğin, saksofoncu işaret edilince bir anda dürürlürlülül diye çalıyor ve bırakıyor. Gitarist cart cart cart ritm atıyor, susuyor. Bu arada bateristler bozuk bir baskı makinesi gibi ritm atıyorlar. Bunlar arka arkaya bazen aynı anda 5 müzisyen devam ediyorlar. Yani ne melodi var, ne ritim var. Kesinlikle dinlenebilir değil.

Off bunaldım yine. Gitti paracıklar.

13 yorum:

Herbert dedi ki...

deneysel müzikten hazzetmiyorum. git evinde dene güzel bişeyse gel bana çal, kobay mıyım ben.

Mr.TGM dedi ki...

damardan girmişsin abi sen de.
şöyle kerem görsev trio ile filan başlasaydın daha iyi olurdu caz serüvenine:)

silgi dedi ki...

herbert ne güzel söyledin canım benim ya. kafa bu be kafa. horhor, sen o parayı bana ver bir dahakine, bak bülbül sesimle ne şarkılar çığırırım sana. erdem'i de vokale alırız.

Wuthering dedi ki...

aslinda cazin ozgurlugu ve bagimsizligi guzel ve bunu takdir etmiyor da degilim ama yapamiyorummmm!!! dinleyemiyorummm!!! olmuyor!!

daphnevega dedi ki...

Vaktinde çalıştım çabaladım, olmuyorsa olmuyor hakikaten. benim de bünye kabul etmedi. Cazdan da anlamayıverelim. yalnız değilsin horatio! Uyukudan önce iyi oluyor ama, hemen uyumayı sağlıyor. Kıro kız Ayşe.

erdemo dedi ki...

olur hadi para da anlaşırsak veririz bikonser silgiciğim. aaa gazaetelere cıkarız özel defile gibi özel konser anladın sen. ısırmasın!

Herbert dedi ki...

saol silgican :) bağlaç olmayan -da bitişik yazılır erdem

Horatio dedi ki...

kaç para istiyosun?

silgi dedi ki...

anlaşırız anlaşırız, orası kolay.

erdemo dedi ki...

ona bağlaç olmayan de denmez ama canım herbertim her ne kadar haklı olsan da :) bulunma hali diye tabir ediyoruz biz. öperim. :)

Herbert dedi ki...

zeytinyağı diyoruz biz de, sızma..

erdemo dedi ki...

sızarım.

melontheroad dedi ki...

silginin sesi süper bu arada...