14 Ekim 2007 Pazar

Rugby WorldCup 2007

Dün akşam milli maçı izledikten sonra kanalları zaplamaya başladım. Tv5'te Fransa-İngiltere rugby maçına denk geldim. Rugby World Cup Eylül başından beri Fransa'da devam ediyor. Şu anda yarı finaller oynanıyor.Fransa-İngiltere ve Arjantin-Güney Afrika. Gözler Aussie ve All Blacks(Yeni Zelanda) leri arıyor ama onlar çeyrek finalde elenmiş. Maçı uzun süre Fransa önde götürüyor ama sonunda Jonny Wİlkinson (bu oyunun efsanelerinden, diğeri ve daha önemlisi için bkz.Jonah Lomu) önderliğindeki İngiltere maçı alıyor.(14-9)



İzlemesi inanılmaz keyifli bir spor rugby. Biraz futbol,biraz güreş,epeyce mücadele ve en önemlisi rakibe saygı.Daha önce baştan sona rugby maçı izlememiştim,ötesinde kurallarını da pek bilmem. Buna rağmen inanılmaz zevk aldım ve bu akşamki diğer yarı finali de fırsat olursa izlemek istiyorum. Final maçı haftaya Cumartesi. Bir pubda İngilizlerle beraber finali izlemek ilginç olabilir.

1 yorum:

Esterhazy dedi ki...

Buradaki tum exchange Fransiz ogrenciler sayesinde benim de haberim oluyor maclardan.Benim, Fransa'nin, Ingiltere'nin rugby takimi oldugundan bile haberim yoktu. Tabi ben izleyemiyorum, yani ilgim yok o ayri da, yanaklarina fransiz bayragi cizivermis insanlarin bu minicik sehirde,cesitli barlarda nasi bagira bagira mac izledigini gormek eglenceli. Ancak dun cok huzun dolu donduler eve. Buyuk dusman Ingiltere yenilgisi sonrasi dun gece Fransiz milli marsini duyamadik. Gecen hafta Yeni Zelanda'yi yendiklerinde sabaha kadar sarki soylemislerdi :)