23 Ekim 2007 Salı

not that there is anything wrong with that

Rowling geçen gün bir konferansta Dumbledore'un aslında gay olduğunu, gençken birlikte mücadele edip daha sonra yollarını ayırdıkları geller gridelwalt'la aralarında geçen tek "macera"nın hallow'lardan ibaret olmadığını söylemiş.



rowling'in 6 kitap boyunca dumbledore hakkında ağzını bıçak açmazken 7. kitapta hörül hörül kirli çamaşırları dökmesi tuhaf gelmişti. ama bu konuyu gizlemesi enteresan. bir de adamcağızın tek ve büyük aşkının kara büyücü olması ironik. zavallı kendini kulesine kapatmış işine gücüne vermiş. etrafta da erkek niyetine bi tek kıtipiyoz snape var. hıncını voldemorttan çıkartmış.

rowling bir açıdan da haklı aslında. hödüklük bizim coğrafyaya özgü bir durum olmadığı için "vay benim çocuğumun okuduğu kitapta ne işi var gay'in" diyen bi şahsiyet çıkacaktır tabi.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

neden boyle bir aciklama yapmis ki?? butun karizma gitti, gay olmakla karizma dagilir mi bilmem ama o babacan insan gay olamaz, ama ben homofobik olabilirim. reklam kokan davranislar bunlar..Dumbledore gay olamaz!!

Wuthering dedi ki...

ben son kitabin ortalarina yaklasmis durumdayim.. kitapta boyle bir aciklama yok ama degil mi? bu tamamen rowling'in kitaptan bagimsiz aciklamasi??

hos, gay olup olmamasi ile ilgilenmiyorum ben ama eger kitapta bahsi gecmiyor olmasina ragmen boyle bir aciklama yapilmissa biraz sacma olmus cunku son kitap bu.. yani geregi yok bu durumda..

not: bilenler, sonunu lutfen soylemeyin..