8 Ekim 2007 Pazartesi

CeBIT

Muhabiriniz Horatio sizler için Tekirdağ'daki CeBIT bilişim fuarındaydı. Mecidiyeköy'den TEM'e bağlanıp Mahmutbey gişelerinden OGS ile geçtikten sonra Avcılar/Bahçeşehir çıkışından Beylikdüzü'ne saptım. Mecidiyeköy'den fuar tam 40 km mesafede. Neyse ki pazar sabahı trafik yok, fuar açılmadan saat 10:30'da kuyruğa girdim.

İnsanların bu kadar yol tepip üstüne de 20 YTL vererek bu fuara gelmelerini anlayamıyorum. Madem gelip mp3 çalar, cep telefonu bakacaksın, git en yakındaki devasa bilgisayarcılara. Fuarda ne işin var? Derken cevabı aldım. Turkcell üzerinde selocan antenleri olan şapkalar dağıtıyormuş, herkes onları almaya gelmiş, koca koca amcalar sarı sarı antenlerle dolaştılar içeride.
Fuarda üç bölüm vardı, dijital yaşam, iş dünyası ve telekom. Dijital yaşam bölümü yer/yön belirleme cihazları ve plazmacılar tarafından işgal edilmişti. Geri kalan yerlerde mp3, telefon vb tanıtımları vardı. En komik bölüm, e-devlet ve e-belediye bölümleriydi. Sanki her işi internetten çözebiliyordu bu devlet, ama geçen hafta yaşadığım ikametgah, kira sözleşmesi ve kimlik fotokopisi işkencelerinden kimse bahsetmiyordu.
İş dünyası bölümü, her aklına esen girmesin diye kartvizit sunabilen insanlara açıktı sadece. Nispeten daha az kalabalık ve daha amaca yönelikti. Tayvandan Çinden gelmiş tedarikçiler ve Türk firmalar tanıtım yapıyorlardı.
Telekom bölümü, Turkcell, Türk Telekom, Avea ve Digitürkten oluşuyordu. Vodafone niye gelmemişti bilmiyorum. Digitürk, yanyana iki TV koymuş, işte bu standart bu da yüksek çözünürlüklü demiş. Tamam yüksek olan süper ama standart o kadar kötü değildi, sanki kasıtlı olarak bozmuşlar.
DönüşteE-5ten geleyim dedim, Avcılar'da İstanbul Üniversitesinin önünde çalışma vardı, trafik berbattı. Yeni yapılan metrobüsü gördüm. iki şerit otobüse ayırmışlar, kendi kendine takılıyor. İyi akıl aslında.

1 yorum:

erdemo dedi ki...

a! sonunda bir metrobüse iyi fikir dedi. anahaberde sana 5 dakika konuşma ayarlayabilirim :)