7 Şubat 2010 Pazar

Chili's Etiler


Aslen Amerikanmis bu abiler (ben hic duymadim, zaten bizim kulturumuzde yok), oyle margaritalar, kafam kadar burgerler, fajitalar (read: fahita-lar) filan yapiyolar. Nispetiye Caddesinde bi Boyner Beaute vardi, onun yerine acilmislar. Ne zamandir onunden gecerken iceriyi merak ederidik. Herbert agabeyin davetine icap edince kismet oldu.
Etiler bolgesinde, Amerikan isimli olmasindan dolayi, tikicanlarin cuzdanindaki degersiz 50-100 tl'lik banknotlarin pesinde bir yer olacagi on yargisiyla gittim. Sirf "biz deaaa chilisde margarita ictiaaaak" demek icin, margarita mi bulasik suyu mu oldugu belli olmayan bir ickiye 30 kaadi odeyip rahatlayan bunyelere iyi gelir diye dusundum. 3kusur ucret aldigi halde g.tu fena halde kalkik garsonlarla doludur, menudeki allengirli bir ifadeyi okuyamayinca "kesadiya kon keso" diye posta koyarlar zannettim. Ama yanilan ben oldum.
Bu tarz Meksika-Amerika restoranlarindan beklendigi gibi porsiyonlar devasa, lezzet parmak yedirtesi. Sinirsiz cips ve sinirsiz mesrubat gibi ulkemizde esine pek rastlanmayan seyler var menude (niye olmadigini anlamak guc degil), sinirsiz dedigim su, 1 tanesinin parasini oduyorsun, digerleri bedava. Garsonlar surekli etrafimizda pir donuyor, ultra guler yuzlu ve bir denileni bir daha soyletmiyorlar.
Fiyatlara gelince... Benim yedigim devasa cizburger 19 tl idi, sinirsiz kola 7,5. Masada margarita icildi, iki bardak cikan shakerda ismarlanan presidente margarita 26tl. Bu tarz bi yer icin uygun.
Biz haftaici oradaydik ve pek musteri yoktu iceride. O kadar asci, barmen, garson calistiran ve Nispetiye caddesi uzerinde bu kadar buyuk bir yer kiralamis olan Chili's bana kendini ceviremiyormus gibi geldi. Umarim yatirimcilari belli bir sure daha dayanirlar da mekan tutar ve Trofolo'nun Batan Project'lerine bir yenisi daha eklenmez.

10 yorum:

Trofolo dedi ki...

Ben oranin notunu verdim, -5. Cok temiz batarlar diyorum. Ne kadar dayanacaklari finansorune bakar. Daha tavaf etmedim ama su burger isi aklimi celdi. En fazla bira icin otururum diyordum. Dur bir hesaplarini sorayim. Ama korkuyorum gidersem, tez elden batacaklar, olel bi ayak bendeki :)

Yesim Arpat dedi ki...

Tevekkelli değil, Herbert Sanatçılar Parkı ya da Tribeca yerine orada buluşalım diye tutturup duruyordu :)

Sınırsız kola Amerikan olayı da, Amerika'da 1 USD falandır. Zaten insan evladı 7,5 liralık kola içemez ki. 2 litrelik olan 2,5 lira diil mi bakkalda? Tamam, cikslik yapıp tek adedine de o fiyatı çekebilirlerdi ama her türlü kar ediyor yani müessese.

Ama benim de canım çekti şimdi fajita. Bundan sonra Chili's'de buluşalım madem.

Horatio dedi ki...

-5 mi? o kadar degil canim... ama batacaklari konusunda hem fikiriz.

yihuu bir dahaki bulusma farkli bi yerde!

hirondelle dedi ki...

sayın horatio. noldu bizim karaköy lokantası işi?

OzlemPansiyon dedi ki...

bi aksam da ahtapot izgara sponsorunuzda bulusalim!
mmm... ahtapot izgaraya bayilirim.

hirondelle dedi ki...

pansiyon hanıma katılıyorum. herbert bey söz sizde.

Trofolo dedi ki...

Sanatcilar Parki'ndaki Cafe batti :)

Trofolo dedi ki...

Batar dedikten 10 ay sonra batmış Chili's:)

Herbert dedi ki...

ya evet, başka yere taşınacakmış diyollar

gp maksimov dedi ki...

Amerika'da gaziler gununde madalyasini gosteren evsiz gazilere beles yemek veren ghetto chili's mi bu? Etiler beni yine yipratti...